Ας ξεκινήσουμε την ιστορία της πρώην πρώτης Κυρίας από την αρχή…

-Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Η Μισέλ ΛαΒόν Ρόμπινσον Ομπάμα γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1964. Κατάγεται από μια τυπική οικογένεια Αφρο-αμερικανών και μεγαλώνει στο Σάουθ Σάιντ του Σικάγου μαζί με τους γονείς της και τον αδελφό της, Κρεγκ. Η μητέρα της, Μάριαν, δεν εργάζεται αλλά επιλέγει να μείνει στο σπίτι για να φροντίσει και να αφοσιωθεί στα παιδιά της. Η παρουσία του πατέρα της είναι αρκετά έντονη. Διανύοντας μόλις τη δεύτερη δεκαετία της ζωής του, μαθαίνει πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Έχει όμως πίστη πως θα τα καταφέρει και δεν συνεχίζει κανονικά την καθημερινότητά του. Βρίσκεται κάθε πρωί στη δουλειά του, κάτι που όπως η Μισέλ έχει δηλώσει, αποτέλεσε παράδειγμα για εκείνη.

Η Μισέλ φοιτά στο «λευκό» Πρίνστον. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια που γράφει στην πτυχιακή της εργασία γι’αυτό: «η εμπειρία μου στο Πρίνστον με έκανε να συνειδητοποιήσω περισσότερο από ποτέ το πόσο ‘μαύρη’ είμαι».

Κάνει τα πρώτα βήματα της δικηγορικής της καριέρας στο Sidley Austin στο Σικάγο.

Ο Μπαράκ και η Μισέλ βγαίνουν το πρώτο τους ραντεβού για να δουν την ταινία του Σπάικ Λι “Do The Right Thing”. 27 χρόνια μετά από εκείνο το μοιραίο πρώτο ραντεβού, η ιστορία έμελλε να γίνει ταινία με τίτλο “Southside With You”. Σε ελεύθερη μετάφραση… “Πρώτο Ραντεβού”.

Το ζευγάρι παντρεύεται το 1992, μετά από τρία χρονια σχέσης και αποκτά δύο κόρες. Όπως όλα δείχνουν, σε πείσμα των καιρών… η δική τους ιστορία αγάπης έχει διάρκεια…

Δεν είναι λίγοι, εκείνοι που την συγκρίνουν με την Τζάκι Κένεντι, λόγω της δυναμικής τηςπροσωπικότητας και της απέρριτης κομψότητάς της. Και ποιό περιοδικό μόδας δεν θέλει να την κάνει εξώφυλλο…Οι Αμερικανίδες αντιγράφουν το στυλ της που μαγνητίζει… Με τις εξαιρετικές στυλιστικές της επιλογές έχει καταφέρει να γίνει είδωλο ντυσίματος για τις γυναίκες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr