Ο Ταραντίνο ανακοίνωσε την πώληση σε ένα πρόσφατο συνέδριο στη Νέα Υόρκη. «Είμαι ενθουσιασμένος που παρουσιάζω αυτές τις αποκλειστικές σκηνές από το «Pulp Fiction» στους θαυμαστές», ανέφερε ο Ταραντίνο σε ένα δελτίο τύπου στις 2 Νοεμβρίου.

Το σχέδιο είναι να δημοπρατηθούν NFT (Non-fungible token) με βάση αποσπάσματα από το αρχικό χειρόγραφο σενάριο του Ταραντίνο για την ταινία, μαζί με σχετικά σχόλια. Τα NFT εμφανίζονται ως «κρυφά», που σημαίνει ότι το περιεχόμενό θα είναι ορατό αποκλειστικά από τον κάτοχο.

Όμως, σύμφωνα με την αγωγή, ο Ταραντίνο δεν συμβουλεύτηκε εκ των προτέρων τη Miramax, η οποία εξακολουθεί να έχει τα δικαιώματα για την κλασική πλέον ταινία του 1994. Οι δικηγόροι της Miramax έστειλαν επιστολή παύσης της δημοπρασίας, ζητώντας να εμποδίσουν την πώληση, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Ταραντίνο και την ομάδα του να προχωρήσουν.

Miramax: θα τα βγάζαμε εμείς ως NFT

Η Miramax ισχυρίζεται ότι οι ενέργειες του Ταραντίνο έχουν παρέμβει στα σχέδια του ίδιου του στούντιο να εισέλθει στην αγορά των NFT του «Pulp Fiction». Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος της Miramax, Μπαρτ Ουίλιαμς, κατηγόρησε την ομάδα του Ταραντίνο για «σκόπιμη, προσχεδιασμένη, βραχυπρόθεσμη αρπαγή χρημάτων».

«Αυτή η ομάδα επέλεξε να αγνοήσει απερίσκεπτα, άπληστα και σκόπιμα τη συμφωνία που υπέγραψε ο Κουέντιν αντί να ακολουθήσει τη σαφή νομική και ηθική προσέγγιση της απλής επικοινωνίας με τη Miramax σχετικά με τις προτεινόμενες ιδέες του», είπε ο Ουίλιαμς. «Αυτή η μεμονωμένη προσπάθεια υποτιμά τα δικαιώματα NFT του «Pulp Fiction», το οποίο η Miramax σκοπεύει να μεγιστοποιήσει μέσω μιας στρατηγικής, συνολικής προσέγγισης».

Η αγωγή φαίνεται να θέτει το ερώτημα εάν η πώληση των NFT που βασίζεται σε αποσπάσματα σεναρίου πληροί τις προϋποθέσεις ως «δημοσίευση» του σεναρίου. Σύμφωνα με τη μήνυση, ο δικηγόρος του Ταραντίνο είπε στη Miramax ότι ο σκηνοθέτης διατηρεί το δικαίωμα να δημοσιεύσει το σενάριό του στο συμβόλαιο της Miramax και ότι το ασκεί αυτό το δικαίωμα μέσω της πώλησης των NFT.Η Miramax υποστηρίζει από την πλευρά της ότι τα NFT είναι μια εφάπαξ πώληση και δεν ισοδυναμούν με δημοσίευση σεναρίου και ότι, ως εκ τούτου, η Miramax κατέχει τα δικαιώματα των NFT.

Η αγωγή αναφέρει ισχυρισμούς για παραβίαση της σύμβασης, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, παραβίαση εμπορικών σημάτων και αθέμιτο ανταγωνισμό.Ο εκπρόσωπος του Ταραντίνο αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.