Σύσταση να εμβολιαστούν όσες γυναίκες σκέφτονται να αποκτήσουν παιδί, έκανε η Μίνα Γκάγκα κάνοντας αναφορά σε τρεις έγκυες που μπήκαν στη ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με την Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία, χθες στη Θεσσαλονίκη έγιναν τρεις εισαγωγές εγκύων σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό όσες σκέφτονται να κάνουν παιδί να εμβολιαστούν. Δεν είναι αστείο να είσαι έγκυος και να μολυνθείς από κορωνοϊό. Είναι αυξημένος ο κίνδυνος αν δεν κάνουν το εμβόλιο τόσο για τις ίδιες όσο και για το μωρό. Πρέπει να εμβολιαστούν, είναι μεγάλη ασφάλεια για τις ίδιες και για τα μωρά», δήλωσε η κ. Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα δήλωσε ότι ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται στα νοσοκομεία οι συνέπειες της αύξησης των κρουσμάτων. Σημείωσε όμως ότι τα τωρινά 3.000 ημερήσια κρούσματα δεν είναι τα ίδια με τα 3.000 του περασμένου Οκτωβρίου, γιατί πλέον υπάρχουν αρκετοί που έχουν εμβολιαστεί όπως και ένα ποσοστό ανθρώπων που έχουν νοσήσει.

Αναφερόμενη στις εισαγωγές στο «Σωτηρία», δήλωσε ότι το 95% αυτών των ασθενών είναι ανεμβολίαστοι.

«Έχουμε κάποιους που έχουν κάνει τη μία δόση, ελάχιστους που έχουν κάνει δύο δόσεις αλλά έχουν πολλά ανοσολογικά προβλήματα, αλλά κυρίως είναι μη εμβολιασμένοι», εξήγησε.

«Πολλοί από αυτούς που νοσηλεύονται είναι 20-30 ετών παρότι για αυτές τις ηλικίες υπάρχει μικρό ποσοστό για βαριά νόσηση, έχει παρατηρηθεί ότι η λεγόμενη long Covid μπορεί να υπάρξει σε οποιαδήποτε βαρύτητα νόσησης», κατέληξε η κα Γκάγκα.