Οι άνθρωποι του ΑΟ Μυκόνου αποθέωσαν τον Μίλτο Τεντόγλου για το άλμα στα 8μ.52 που τον έκανε back-to-back πρωταθλητή Ευρώπης στο άλμα εις μήκος, με ένα υπέροχο γραφικό που δείχνει το μεγαλείο μίας τέτοιας προσπάθειας.

Ουσιαστικά ο Τεντόγλου πάτησε δύο μέτρα πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και προσγειώθηκε εκτός γραμμής, με τον ΑΟ Μυκόνου να εξηγεί με τον πιο ευφάνταστο, αλλά ταυτόχρονα και πιο απλό τρόπο τι πραγματικά πέτυχε ο 24χρονος πρωταθλητής.

O Μίλτος Τεντόγλου την ώρα που ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ τον ρωτούσε αν στο μυαλό του έχει και το παγκόσμιο ρεκόρ έβλεπε στην τηλεόραση την ανατροπή στις άλλες θέσεις του βάθρου και η γκριμάτσα στο πρόσωπο του ήταν όλα τα λεφτά!

«Ωωωωωω! Είναι άκυρος, είναι άκυρος…», άρχισε να λέει αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ήταν live στην τηλεόραση κι αφου οι άνθρωποι της διοργάνωσης του επιβεβαίωσαν ότι είδε σωστά, συνέχισε σα να μην τρέχει τίποτα τη συνέντευξη του.

«Όλοι οι άλτες του μήκους έχουν όνειρο τα 9 μέτρα! Το ίδιο κι εγώ… Μου μένει μισό μέτρο, ίσως κάτι λιγότερο, αλλά ναι το σκέφτομαι», ήταν η αφοπλιστική του απάντηση.

Ήταν αυτό που ονειρευόμουνα, ένας πραγματικά πολύ καλός αγώνας που πίστευα ότι θα κερδίσω. Ο κόσμος επίσης ήταν φανταστικός και ειδικά η κερκίδα στο μήκος που ήταν όλη η οικογένεια μου και η εθνική ομάδα

Εγώ το πρωί είχα πει στα παιδιά στο ξενοδοχείο ‘αν κάνω το πρώτο άλμα άκυρο, κέρδισα’!. Είναι εύκολο να λυγίσεις μετά από ένα άκυρο, αλλά εγώ το έβλεπα αλλιώς… Μετά έκανα ένα σίγουρο άλμα και ήρθε το 8.23, ενώ στο επόμενο έκανε 8.35 γιατί είχε κόντρα άνεμο. Ε, στο 4ο άλμα είχε άπνοια και είπα μέσα μου ήρθε η στιγμή για το καλό άλμα όπως και έγινε.

Πιστεύω πως είμαι κλάση ανώτερος ακόμη κι αν χάνω κάποιους αγώνες. Είμαι σταθερά στο βάθρο. Είναι δύσκολο να κερδίζεις συνέχεια, αλλά το παλεύω. Στους αγώνες μεταλλίων το πιστεύω όμως πολύ. Ήρθα με σιγουριά στον τελικό και δεν περίμενα να πάει κάτι λάθος.

Το ότι είμαι 24 ακόμη και έχω τόσα μετάλλια, δε λέει κάτι. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Στο Ορεγκον μου ξέφυγε το χρυσό. Του χρόνου δεν θα μου ξεφύγει. Είμαι χαρούμενος πάντως που εδώ έκανα ρεκόρ αγώνων. Αυτό ψάχνει σε τέτοιους αγώνες. Το έψαξα και στο παγκόσμιο, αλλά δεν ήταν εύκολο».