Ο Μίλτος Τεντόγλου αρχικά έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, με άλμα στα 8,32 μέτρα και στη συνέχεια το δήλωσε, επισημαίνοντας πως είναι έτοιμος για αγώνες.

Σε ημερίδα που διεξήχθη στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ– η οποία δεν είναι ενταγμένη στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου- ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε την πρεμιέρα του στη φετινή σεζόν του κλειστού στίβου.

Ξεκίνησε με άλμα στα 8,20 μ., στην επόμενη προσπάθεια έφτασε ένα εκατοστό πιο μακριά και την τέταρτη φορά που σηκώθηκε από το σκάμμα είχε πετύχει το 8,32 μ., με το οποίο ολοκλήρωσε τον αγώνα του. Στη συνέχεια, παρακολούθησε τις προσπάθειες των υπόλοιπων αθλητών.

«Είναι από τα καλύτερά μου άλματα αυτό. Κάθε φορά που κάνω 8,30 μ. στην προπόνηση ξέρω ότι είμαι πολύ καλά. Είμαι έτοιμος για τους επίσημους αγώνες», δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους.

«Τα άλματά μου έγιναν με 14 διασκελισμούς. Η μεγάλη μου φόρα είναι με 16, οπότε έχω περιθώριο άλλα δύο βήματα για να την τρέξω καλύτερα. Δεν έτρεξα πολύ καλά σήμερα. Από εκεί κρίνονται τα μεγάλα άλματα, από την καλή φόρα. Γιατί τα άλματά μου είναι πολύ καλά τεχνικά», συμπλήρωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.


Η επόμενη εμφάνισή του θα είναι στο μίτινγκ της Οστράβα, που θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου. «Έχω πάει πολλές φορές και φέτος θα είναι εκεί πολλοί καλοί αθλητές, οπότε θα είναι ένα καλό τεστ», δήλωσε ο 25χρονος πρωταθλητής του μήκους.

Μίλτος Τεντόγλου: Θέλω να φτάσω τον Πύρρο Δήμα σε Ολυμπιακά μετάλλια – Αναμενόμενο το λουκέτο στο ΟΑΚΑ

Διαβάστε ακόμη: