Είναι πανέμορφη, έχει ξανθά μακριά μαλλιά, τα μάτια της είναι γαλάζια και έχει αναλογίες μοντέλου. Α, και μία λεπτομέρεια: Δεν είναι πραγματική, αλλά δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης. Ο λόγος για τη Milla Sofia, τη 19χρονη Φινλανδή που, σίγουρα, δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Αυτοαποκαλείται virtual influencer και μοντέλο και μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ υπερπολυτελών σκαφών και διακοπών στα πιο εξωτικά μέρη. Μάλιστα, η Milla Sofia, δεν έχει παραλείψει να επισκεφθεί και τη χώρα μας. Άλλωστε, σαν την Ελλάδα δεν έχει.

Η Milla Sofia έχει περισσότερους από 7.000 ακολούθους στον επαληθευμένο λογαριασμό της στο X (το παλιό Twitter για όσους έχουν μείνει πίσω), πάνω από 33.000 στο Instagram και 90.000 στο TikTok, όπου δημοσιεύει εικόνες και βίντεο με τον εαυτό της, κυρίως φορώντας το μπικίνι της.

Η Milla δεν είναι η μόνη εικονική influencer που κάνει θραύση, ωστόσο σε αντίθεση με τις περισσότερες γυναίκες, που έχουν δημιουργηθεί από AI τεχνολογία, η ίδια δεν το κρύβει.

Καλώς ήρθατε στο εικονικό μου βασίλειο! Δεν είμαι η συνηθισμένη σας influencer- είμαι μια 19χρονη γυναίκα που κατοικεί στη Φινλανδία, αλλά εδώ είναι η ανατροπή – είμαι μια εικονική influencer που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη”, γράφει ο ιστότοπος της Milla.

«Παρόλο που ο ιστότοπος της Μίλα αποκαλύπτει ότι είναι “εικονική” influencer και μοντέλο, χιλιάδες άνθρωποι έχουν ξεγελαστεί και πιστεύουν ότι είναι μια πραγματική γυναίκα, με σάρκα και οστά» αναφέρει η Daily Mail σε άρθρο της για την ανερχόμενη σταρ των social media. Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, παρόλο που σήμερα κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – και όχι μόνο -εκατοντάδες παρόμοιες εικόνες εξωπραγματικά όμορφων «ψηφιακών» μοντέλων, αυτό που κάνει τη Μίλα Σοφία να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι δεν «κρύβει» πως δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη, ούτε καν στις σελίδες της στα social media.

Διαβάστε περισσότερα