Το «Μικροί και μεγάλοι εν δράσει» είναι τίτλος παλιάς ελληνικής κωμωδίας με τον Αυλωνίτη, τον Κωνσταντάρα και τη Μαίρη Αρώνη, αλλά αυτή την εποχή ισχύει απόλυτα τόσο για το περιβόητο Υπερταμείο (επισήμως Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ) όσο και το θυγατρικό του ΤΑΙΠΕΔ.

Μάλιστα ισχύει για δύο λόγους: πρώτον επειδή διεξάγονται στα παρασκήνια μάχες μέχρις εσχάτων για κρίσιμες  καρέκλες στα ΔΣ των δύο φορέων και με διαρροές που φτάνουν τα όρια της παλιάς ελληνικής κωμωδίας.

Δεύτερον διότι ενώ δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί ακόμη οι συνθέσεις των διοικήσεων, οι …αποκάτω τρέχουν κρίσιμους, διαγωνισμούς που εκ πρώτης όψεως φαίνονται μικροί αλλά με τις επεκτάσεις θα σφραγίσουν το μέλλον, άρα έχουν πολύ ψωμί.

Εξηγούμαι, στο Υπερταμείο τρέχουν τρεις  διαγωνισμοί: 

α) για υπηρεσίες τεχνικής και επιχειρησιακής υποστήριξης στο λεγόμενο Open Data Hub του Υπερταμείου.

β) για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στις διαδικασίες δίκαιης μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών και

γ)  για λήζινγκ εταιρικών οχημάτων για 4 χρόνια.

Στο δε ΤΑΙΠΕΔ, τρέχουν διαγωνισμοί  για κάθε σχέδιο  αποκρατικοποίησης. Ξεχωριστοί για οικονομικό, για τεχνικό και για νομικό σύμβουλο σε κάθε μία από τις 10-12 αποκρατικοποιήσεις. Σύνολο 30-36  διαγωνισμοί με ισάριθμους νικητές. Κάποιοι νικητές έχουν ήδη αναδειχθεί αλλά τι θα γίνει, θα τους προσυπογράψουν οι νέες διοικήσεις; Ουδείς γνωρίζει.

Τρέχουν όμως και εσωτερικοί διαγωνισμοί για το ίδιο το Ταμείο:  ο ένας για σύμβουλο επικοινωνίας για 12 μήνες (η προθεσμία έληξε πριν 25 ημέρες αλλά ενώ είναι γνωστός ο νικητής ουδείς γνωρίζει τα μελλούμενα). Και ο άλλος ένας για προσωπική ασφάλιση  των διευθυντικών στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, όπου όλοι περιμένουν τις εισηγήσεις.

Σύντομη περιγραφή κατάστασης: οι …αποκάτω βιάζονται πολύ διότι έχουν τα φιλαράκια τους να εξυπηρετήσουν (φτιάχνουν οι Ελληνες κοινότητες και ιστορία οι παρέες, που λέει κι ο Σαββόπουλος), οι απέξω πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση για να πάρουν τις δουλίτσες πριν αλλάξει κάτι και το Μαντείο δεν έχει ακόμη δώσει το χρησμό του.

Σύντομο συμπέρασμα: ένας σύγχρονος Πελοποννησιακός πόλεμος χωρίς όπλα φυσικά, κι όποιος αντέξει!

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.