Ένα απίστευτο θέαμα αντίκρισαν σήμερα νωρίς το πρωί πολίτες στον Άλιμο. Μια μικρή φάλαινα βρέθηκε μόλις λίγα μέτρα μακριά από την παραλία του Αλίμου.

Πρόκειται για μια μικρή φάλαινα η οποία έχασε τον προσανατολισμό της.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στο σημείο έχει σπεύσει το λιμενικό το οποίο αναζητά τρόπους για να την απομακρύνουν και να την σπρώξουν σε μεγάλο βάθος καθώς κινδυνεύει όσο μένει στα ρηχά.

Στο σημείο βρίσκονται επίσης και ειδικοί από το «Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος».

Μικρή φάλαινα εντοπίστηκε στην παραλία του Αλίμου - Είναι τραυματισμένη

Όπως φαίνεται η μικρή φάλαινα είναι τραυματισμένη, ίσως από προπέλα, καθώς φέρει ένα τραύμα στο ρύγχος της και κάποιες χαρακιές στο σώμα της.

https://www.youtube.com/watch?v=MXm5NzJ4GLU&ab_channel=NpressMedia

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε βγει στα ρηχά από χθες, ωστόσο, είχαν καταφέρει να την βάλουν και πάλι μέσα ούτως ώστε να απεγκλωβιστεί. Σήμερα όμως βγήκε και πάλι στα ρηχά.

Στην περιοχή βρίσκονται παράλληλα δύτες και κτηνίατρος προκειμένου να περιθάλψουν τη μικρή φάλαινα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Δρ. Κουτσούμπας, αυτά τα κοιτώδη ζώα προσκρούουν πάνω σε προπέλες πλοίων. Σημείωσε ότι απ’ ότι φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά και συνήθως αυτές οι περιπτώσεις δεν έχουν καλή κατάληξη.

Πρόσθεσε ότι το ζώο δεν είναι καθόλου επικίνδυνο και είναι ένα από τα προστατευόμενα είδη.

Μικρή φάλαινα εντοπίστηκε στην παραλία του Αλίμου - Είναι τραυματισμένη

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, η φάλαινα αυτή ζει σε βυθούς βάθους από 1 έως 3 χιλιόμετρα και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα τρία μέτρα υποδηλώνει ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα.

Εξήγησε δε, ότι εξειδικευμένος κτηνίατρος και νοσηλευτής πλησίασαν το ζώο και ήδη του έχουν πάρει αίμα για να γίνουν οι σχετικές εξετάσεις που θα δείξουν και τι πρόβλημα υπάρχει. Του έχουν γίνει και κάποιες ενέσεις και όλοι πλέον αναμένουν.

Στην ερώτηση αν πρόκειται για χτυπήματα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι μάλλον δεν πρόκειται για χτυπήματα αλλά και για κάτι άλλο λέγοντας ότι το ζώο πιθανότατα είναι άρρωστο.

Μικρή φάλαινα εντοπίστηκε στην παραλία του Αλίμου - Είναι τραυματισμένη

Η φάλαινα θα μείνει στο σημείο μέχρι να βγουν οι εξετάσεις, να διαπιστωθεί τι έχει και να αποφασιστεί τι θα γίνει.