Στα 67,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της Microsoft Ελλάς της χρήσης Ιούνιος 2022-Ιούνιος 2023, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης του 17,13%, από 57,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Παράλληλα παρατηρείται ότι τα μεγέθη των καθαρών αποτελεσμάτων (κερδών προ φόρων) εμφανίζονται αυξημένα κατά 22,95%, από 7,6 εκατ. ευρώ στα 9,4 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της αύξησης του κύκλου εργασιών.

Tα EBITDA επίσης σημείωσαν άνοδο, από 7,7 εκατ. ευρώ στα 9,16 εκατ. ευρώ, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 19,74%.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι εξελίξεις κατά την διάρκεια του 2023, με την αλλαγή των συνθηκών εργασίας μετά την πανδημία, αλλά και με τις τεράστιες τεχνολογικές παρεμβάσεις στην καθημερινή δραστηριότητα, καθώς και το ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον έχουν επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα όπου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ενέργειες και τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων στη χώρα και στο εξωτερικό.

Μάλιστα όπως σημειώνει η διοίκηση, για την νέα οικονομική χρήση 2023 – 2024 η Microsoft στοχεύει με βάση τις γενικότερες εκτιμήσεις της στην βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών αλλά και στην ταυτόχρονη διεύρυνση του μεριδίου της στην αγορά.

Η μεγάλη επένδυση

Πριν λίγες ημέρες, η CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας, Γιάννα Ανδρονοπούλου ανακοίνωσε ότι η επένδυση των 976 εκατ. ευρώ μπαίνει στην τελική ευθεία.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο ανάδοχος κατασκευαστής, ενώ οι… μπουλντόζες αναμένεται να μπουν αρχές Απριλίου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανάδοχος θα είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Όπως αναφέρεται, ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης αφορά την αγορά των οικοπέδων 77,400 εκατ. ευρώ, την κατασκευή των κέντρων δεδομένων, 404,956 εκατ. ευρώ, τον τεχνολογικό και ψηφιακό εξοπλισμό τους, 264,192 εκατ. ευρώ, ενώ στα 229,620 εκατ. ευρώ εκτιμώνται οι λειτουργικές δαπάνες της 8ετίας οι οποίες περιλαμβάνουν δαπάνες μισθοδοσίας, δαπάνες διαχείρισης εγκαταστάσεων, συντήρησης κ.α.

Στόχος μας είναι να βάλουμε την Ελλάδα στον χάρτη και να την καταστήσουμε κόμβο στη μεταφορά δεδομένων στην ευρύτερη περιοχή είπε η κα. Ανδρονοπούλου. Ενώ τόνισε ότι μετά την ανακοίνωση της επένδυσης, η οποία έγινε το 2020, η Ελλάδα έχει πάρει την ανιούσα, τόσο στην οικονομία όσο και σε επενδύσεις τεχνολογίας και Data Center.

Διαβάστε ακόμη: