Την άποψη ότι «όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο», υποστήριξε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας κατά την προ ημερησίας συζήτηση για την κοινωνική πολιτική.

Ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι «η χώρα χρειάζεται μια νέα αλλαγή, ένα νέο ξεκίνημα με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή» και «χρέωσε» στην κυβέρνηση την ευθύνη για την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Όσον αφορά στα της κοινωνική πολιτικής ισχυρίστηκε ότι η συντηρητική παράταξη δεν πιστεύει στην ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους κι ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει ως κύριο στόχο τη στήριξη των μεγάλων και ισχυρών, που οδηγεί στη διεύρυνση των ανισοτήτων και αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους ενώ υποβαθμίζει συστηματικά το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές του.

«Είναι γνωστή, εδώ και δεκαετίες, η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τη συντηρητική παράταξη από την κοινωνική πολιτική. Για όλους εμάς όμως, στο ΠΑΣΟΚ, η κοινωνική πολιτική αποτελεί δομικό στοιχείο της πολιτικής και της ιδεολογίας μας. Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, το κοινωνικό κράτος αποτελεί βασική παράμετρο της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης, με οριζόντια διάσταση σε όλες τις πολιτικές μας» είπε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αναφέροντας τις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που περιλαμβάνουν:

Μείωση των φόρων στα καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής.

-Επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας.

-Άμεση αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

-Κίνητρα για νέες προσλήψεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, με τη σύνδεση προσλήψεων και φοροαπαλλαγών.

-Αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο την δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

-Χορήγηση ενός νέου ΕΚΑΣ για να ανακουφιστούν οι 350.000 χαμηλοσυνταξιούχοι και απαλλαγή όλων των συνταξιούχων από την Εισφορά Αλληλεγγύης.

-Την κατασκευή με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, 35.000 συνολικά νέων κατοικιών, οι οποίες θα διατίθενται σε νέα ζευγάρια και οικονομικά ασθενέστερους, έναντι μικρού ενοικίου.

Ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε επίσης σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τη χώρα με στροφή στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, των μικρομεσαίων, της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής, της αμυντικής βιομηχανίας, των δικτύων της ενέργειας.

Στόχος – πρόσθεσε- πρέπει να είναι η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, αλλά και των ανισοτήτων στο σύστημα παιδείας και κατάρτισης, ώστε να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους.

«Οι στόχοι αυτοί για το ΠΑΣΟΚ είναι οι στόχοι του κυβερνητικού προγράμματος, είναι οι στόχοι του αυριανού περιεχομένου που πρέπει να έχει η διακυβέρνηση της χώρας.

Και οι στόχοι αυτοί από μόνοι τους, θέτουν τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην πρόοδο και στη συντήρηση, ανάμεσα στις ιδέες της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και στο λαϊκισμό.’’ συμπλήρωσε ο Μιχάλης Κατρίνης.