Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν κάτω από τα συντρίμμια κτιρίου στη Μιανμάρ που είχε καταρρεύσει από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ κατέγραψαν δύο κορίτσια 13 και 16 ετών που παγιδεύτηκαν μαζί με την τραυματισμένη γιαγιά τους.

Τα δύο κορίτσια και η μεγάλης ηλικίας γυναίκα εγκλωβίστηκαν όταν έτρεξαν προς την έξοδο κινδύνου από το διαμέρισμα 6ου ορόφου στο οποίο έμεναν τη στιγμή που χτύπησαν τα Ρίχτερ.

Αρχικά, ο πατέρας των κοριτσιών και γιος της γυναίκας νόμιζε ότι είχαν χάσει τη ζωή τους και γι’ αυτό, μάλιστα, απηύθυνε έκκληση μέσω των social media για να βρεθούν οι σοροί τους.

Με νεότερη, όμως, ανάρτησή του ανακοίνωσε ότι και οι τρεις είχαν βρεθεί ζωντανές, δημοσιεύοντας το βίντεο που είχαν καταγράψει.

«Οι κόρες μου έγραψαν τα βίντεο έχοντας στο μυαλό τους ότι αν οι ίδιες και η γιαγιά τους είχαν πεθάνει, θα μπορούσαν να βρεθούν τα κινητά τους τηλέφωνα ώστε να δουν τις εικόνες οι γονείς τους» έγραψε ο πατέρας στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα δύο κορίτσια και η γιαγιά τους «φώναζαν για βοήθεια αλλά δεν άκουγαν το παραμικρό. Καθώς περνούσαν οι ώρες, έχαναν το κουράγιο τους και κρατούσαν η μια το χέρι της άλλης κλαίγοντας».

Ευτυχώς οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν τις τρεις εγκλωβισμένες και ανοίγοντας μια μικρή τρύπα με ένα σφυρί κατάφεραν να τους περάσουν μπουκάλια με νερό.

Ωστόσο οι διασώστες υποχρεώθηκαν να φύγουν προκειμένου να φέρουν καταλληλότερο εξοπλισμό προκειμένου να βγάλουν από τα συντρίμμια τις δύο ανήλικες και τη γιαγιά τους.

Τότε ήταν που τα δύο κορίτσια πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και χρησιμοποιώντας το σφυρί προσπάθησαν να ανοίξουν μια αρκετά μεγάλη τρύπα ώστε από αυτή να βγουν από το κατεστραμμένο κτήριο «αλλά οι πέτρες μπροστά τους ήταν πολύ βαριές και δεν μπορούσαν να τις μετακινήσουν», σύμφωνα με τον πατέρα τους.

Τέλος στην αγωνία των δύο κοριτσιών και της 75χρονης γυναίκας έβαλαν οι διασώστες που επέστρεψαν και κατάφεραν να ανοίξουν μια δίοδο για να τις βγάλουν από το κτήριο.

Διαβάστε ακόμη: