Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κάρλος Αλκαράθ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Miami Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής αν και προηγήθηκε 5-2 game στο πρώτο σετ στη συνέχεια κατέρρευσε, έχασε 7 games στη σειρά (5 στο πρώτο σετ και τα δύο πρώτα στο δεύτερο) με αποτέλεσμα να χάσει το παιχνίδι με 2-0 σετ (7-5, 6-3).

Είναι φανερό ότι η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για τον Στέφανο που μετά το Indian Wells αποκλείστηκε πρόωρα και στο τουρνουά του Miami.

Ο Αλκαράθ εξασφάλισε ήδη την πρώτη του είσοδο στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης, με τη 2η νίκη που πέτυχε εις βάρος του Τσιτσιπά, τον οποίο είχε κερδίσει και στο US Open πριν από λίγους μήνες.

Αυτή ήταν η 15η νίκη σε 17 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν για τον νεαρό Ισπανό, που δείχνει σε κάθε αγώνα του πως δεν υπάρχει ταβάνι για το που μπορεί να φτάσει και πως ήδη ανήκει στην ελίτ του παγκοσμίου τένις.

 

Το παιχνίδι

Τo επίπεδο του αγώνα ήταν πολύ υψηλό, με τον Στέφανο να ξεκινάει καλύτερα και να έχει το πάνω χέρι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 2ο game ο 23χρονος πρωταθλητής μας έχασε 3 ευκαιρίες για να κάνει το 2-0 και να αποκτήσει από νωρίς ένα μεγάλο προβάδισμα, ενώ αργότερα τελικά ήρθε το break για τον Στεφ, που προηγήθηκε με 4-2.

Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωταθλητής έσβησε 4 break points και μετά από ένα 10λεπτο περίπου game, υπερασπίστηκε το σερβίς του και έφτασε στο 5-2, “αγκαλιάζοντας” την κατάκτηση του 1ου σετ.

Έφτασε και 2 πόντους μακριά σε 2 περιπτώσεις, στο 30-30 και στο 40-40 του επόμενου game o Στέφανος, ο Αλκαράθ όμως έμεινε στο σετ μειώνοντας σε 5-3 και αργότερα απείλησε ξανά το σερβίς του Στέφανου, φτάνοντας τελικά στο break για το 5-4.

Το παιχνίδι άλλαξε ολοκληρωτικά μετά απ’ αυτό το break, με τον Ισπανό να έχει το momentum και να είναι αισθητά καλύτερος στο υπόλοιπο σετ. Έκανε και δεύτερο συνεχόμενο break για να προηγηθεί με 6-5 και με love service game ολοκλήρωσε την ανατροπή, κλείνοντας το σετ με 7-5.

Ο 18χρονος έκανε και 3ο διαδοχικό break στο ξεκίνημα του 2ου σετ και προηγήθηκε με 2-0 – κατέκτησε δηλαδή 7 συνεχόμενα games, μετατρέποντας το 2-5 του 1ου σετ σε 7-5, 2-0.

Τα επόμενα λεπτά ο Τσιτσιπάς έδειχνε να έχει σφυγμό και έκανε την προσπάθειά του για να επιστρέψει στο ματς, ο Αλκαράθ όμως αποδείχτηκε πολύ ψύχραιμος και δυνατός πνευματικά για μια ακόμα φορά, για να σώσει 2 break points στο 4ο game και άλλο ένα στο 6ο, κάνοντας το 3-1 και το 4-2 αντίστοιχα.

Μετά από ώρα είχε και ένα εύκολο κράτημα σερβίς για το 5-3 στο 8ο game και τελικά “σφράγισε” τη νέα μεγάλη νίκη του με νέο break στο 9ο game, στο οποίο χρειάστηκε το 4ο match point του αλλά κατάφερε να “σπάσει” ξανά το σερβίς του Στέφανου και να “κλειδώσει” την πρόκριση έπειτα από 1 ώρα και 50 λεπτά αγώνα.

Για τον Στέφανο, αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας στα hard courts των Ηνωμένων Πολιτειών, πριν επιστρέψει στην Ευρώπη για την χωμάτινη σεζόν, όπου έχει πολύ καλές αναμνήσεις από πέρσι. Στο πρώτο τουρνουά, στο Monte-Carlo, θα πάει ως υπερασπιστής του τίτλου, από τις 9 έως τις 17 Απριλίου.