Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά την νίκη του επί του Ιβάνσκα, επιβεβαίωσε και επισήμως την προσθήκη του Τόμας Ένκβιστ πρώην (Νο4 στον κόσμο) στο προπονητικό του team.

«Έπαιξα καλά και συγκεντρωμένα. Μπόρεσα να ασκήσω όλο και μεγαλύτερη πίεση όσο προχωρούσε ο αγώνας.

O Ένκβιστ έχει προστεθεί στην ομάδα μου. Έχει μεγάλη εμπειρία στο tour και τον σέβομαι πολύ. Ο λόγος που είναι εδώ μαζί μου είναι για να με βοηθήσει, να μου δώσει άλλη οπτική και ιδέες. Είμαι εδώ για να ακούσω όλα όσα μου λέει. Υπάρχει πολύ καλή ενέργεια μεταξύ μας», είπε ο Στέφανος ο οποίος ξεκαθάρισε επίσης ότι ο πατέρας του, Απόστολος, παραμένει ο βασικός του προπονητής.

Ο Τσιτσιπάς στη συνέχεια αναφέρθηκε στον διευθυντή του τουρνουά Ρίτσαρντ Κράιτσεκ που είδε το ταλέντο του το 2017 και του προσέφερε μια wild card για το κυρίως ταμπλό εκείνη τη χρονιά.

«Έχω χτίσει κάτι εδώ. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις. Ο Κράιτσεκ πίστεψε σε μένα. Μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω το τένις μου το 2017. Υποθέτω ότι είδε κάτι και ήθελε να το ανταμείψει. Είναι πολύ όμορφη αυτή η κίνησή του».

Για τον επόμενο αντίπαλό του Άλεξ ΝτεΜινόρ ο Στεφ είπε: «Ένας πραγματικός μαχητής που δεν θα δώσει πολλά περιθώρια. Περιμένω ένα δύσκολο ματς που σίγουρα θα κρατήσει πολλή ώρα».