Η έλευση μιας επαναστατικής συσκευής μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στις μαγειρικές εκπομπές και όχι μόνο.

Η εποχή της γευσιγνωσίας μόνο με τα μάτια μπορεί να φτάσει στο τέλος της με την έλευση μιας νέας επαναστατικής συσκευής που υπόσχεται να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε τις εκπομπές μαγειρικής και τις διαφημίσεις τροφίμων.

Φανταστείτε να παρακολουθείτε τους αγαπημένους σας σεφ να ετοιμάζουν απολαυστικά γεύματα και να μπορείτε να δοκιμάσετε τις δημιουργίες τους την ίδια στιγμή. Αυτή η φαντασίωση πλησιάζει στην πραγματικότητα χάρη στην πρωτοποριακή εφεύρεση που μπορεί να αναλύσει το γευστικό προφίλ των τροφίμων και να το αναπαράγει σε υγρή μορφή.

Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται στο Πανεπιστήμιο Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου από τον καθηγητή Alan Chalmers, και η συσκευή αυτή θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τις μαγειρικές εκπομπές και τη διαφήμιση. Ο μηχανισμός λειτουργεί συλλαμβάνοντας τα βασικά συστατικά της γεύσης του προβαλλόμενου τροφίμου και αναδημιουργώντας τα. Οι τηλεθεατές θα μπορούν στη συνέχεια να δοκιμάσουν αυτές τις γεύσεις σαν να βρίσκονταν στο στούντιο.

Για τους λάτρεις του φαγητού και τους οπαδούς των διαγωνισμών μαγειρικής, η τεχνολογία αυτή αποτελεί ένα συναρπαστικό άλμα προς τα εμπρός. Δεν βελτιώνει μόνο την εμπειρία θέασης, αλλά έχει επίσης πιθανές εφαρμογές στη μαγειρική εκπαίδευση και ακόμη και στη βιομηχανία τροφίμων, προσφέροντας έναν νέο τρόπο για να δοκιμάζουν πιάτα πριν από τη φυσική τους παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη: