search

MAIN STREET

Μια αίσθηση επιβράδυνσης των πληθωριστικών πιέσεων τροφοδοτεί την άνοδο των μετοχών για τρίτη μέρα στις ΗΠΑ

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ εχθές Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, με την έκθεση για το δείκτη τιμών παραγωγού να τροφοδοτεί την άνοδο.

Μια αίσθηση επιβράδυνσης των πληθωριστικών πιέσεων τροφοδοτεί την άνοδο των μετοχών για τρίτη μέρα στις ΗΠΑ

Οι μετοχές συνέχισαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα να κινούνται ανοδικά και την ίδια στιγμή όλοι οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες βρίσκονται ήδη σε τροχιά κατοχύρωσης κερδών για το μήνα Νοέμβριο. Ο Dow είναι μέχρι στιγμής αυξημένος κατά 2,6% για τον μήνα Νοέμβριο. Ο S&P και ο Nasdaq καταγράφουν κέρδη περίπου 3,1% και 3,4%, αντίστοιχα.

Η χαμηλότερη από το αναμενόμενο αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού PPI (Producer Price Index) και η σχετική έκθεση να σηματοδοτεί ενδεχόμενη επιβράδυνση των αυξήσεων τιμών, ήρθαν να συμπληρώσουν τα στοιχεία για το δείκτη τιμών καταναλωτή CPI (Consumer Price Index)που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Αμφότεροι οι δείκτες δημιουργούν την αίσθηση σχετικής επιβράδυνσης των πληθωριστικών πιέσεων και τροφοδοτούν την όρεξη για μετοχές.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με το CNBC, ο Dow Jones Industrial Average έκλεισε την ημέρα στις 33.592,92 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 56,22 μονάδων ή 0,17%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.991,73 μονάδες αυξημένος κατά 0,87% και ο τεχνολογικών εταιρειών Nasdaq Composite έκλεισε αυξημένος κατά 1,45%, στις 11.358,41 μονάδες.

Και οι τρείς δείκτες κινήθηκαν έντονα θετικά εχθές λίγο μετά τη δημοσίευση της έκθεσης για τον δείκτη τιμών παραγωγού -μέτρο του πληθωρισμού στο χονδρεμπόριο. Σημειώνεται ότι ο δείκτης PPI κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 0,2% για τον μήνα Οκτώβριο έναντι των διαμορφούμενων εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,4%.

Διαβάστε ακόμη: