Θύμα δολοφονικής επίθεσης την ώρα που έτρωγε σε εστιατόριο με τον 14χρονο γιο του έπεσε ο δήμαρχος της κοινότητας Τσουρουμούκο της πολιτείας Μιτσοακάν στο Μεξικό, Γκιγιέρμο Τόρες.

Η επίθεση έγινε το Σάββατο ενώ ο 39χρονος βρισκόταν σε εστιατόριο της πόλης Μορέλια με τον 14χρονο να τραυματίζεται από τα πυρά των ενόπλών.

Ο Τόρες είχε εκλεγεί το 2022, με τα χρώματα του Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI), όμως πρόσφατα αποχώρησε από την παράταξη αυτή και πλέον είχε ταχθεί υπέρ του κυβερνώντος MORENA.

Η δολοφονία διαπράχθηκε εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των γενικών εκλογών της 2ης Ιουνίου, στις οποίες κρίνονται κάπου 20.000 αξιώματα σε τοπικό, πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων της προεδρίας κι όλων των εδρών και στα δυο σώματα του Κογκρέσου.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Ιουνίου 2023 μέχρι τις 26 Μαρτίου 2024 έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά γυναίκες, σε βίαια επεισόδια συνδεόμενα με τις εκλογές, οι 26 εκ των οποίων θα διεκδικούσαν αιρετά αξιώματα, σύμφωνα με δεδομένα της ιδιωτικής εταιρείας ερευνών και αναλύσεων Laboratorio Electoral.

Διαβάστε ακόμη: