Το 5ο Αθηναϊκό Διεθνές Συμπόσιο για τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος θα διεξαχθεί στην Αθήνα την 1η και 2α Ιουλίου με τη συμμετοχή κορυφαίων γαστρεντερολόγων από όλο τον κόσμο, ενώ θα περιλαμβάνει σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση ενδοσκοπικές πράξεις που θα διεξαχθούν και στο Metropolitan Hospital.

Στο Συμπόσιο θα παρουσιασθούν οι τελευταίες εξελίξεις και οι πλέον σύγχρονες τεχνικές στον τομέα της ενδοσκοπικής γαστρεντερολογίας με διαλέξεις, περισσότερες από είκοσι ιατρικές πράξεις σε απευθείας δορυφορική μετάδοση και εφαρμογές με τη χρήση νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης.

Στο Συμπόσιο συμμετέχουν επιφανείς γαστρεντερολόγοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Ευρώπη, την Αυστραλία και διαδικτυακά από την Ιαπωνία και Κίνα που έχουν διακριθεί για την επιτυχή εφαρμογή νεότερων επεμβατικών ενδοσκοπικών πράξεων για τις παθήσεις του πεπτικού σωλήνα.

Αναφέρονται ενδεικτικά η αφαίρεση αρχόμενων όγκων – πολυπόδων του πεπτικού συστήματος, η μυοτομή του οισοφαγικού σφιγκτήρα στην αχαλασία, η διατομή του εκκολπώματος zenker, η παροχέτευση παγκρεατικών κύστβεων και ο καυτηριασμός του οισοφάγου Barrett.

Η σύγχρονη ενδοσκοπική γαστρεντερολογία παρέχει, πλέον, τη δυνατότητα για ελάχιστα επεμβατικές πράξεις και με χαμηλότερο οικονομικό κόστος που απαιτούν μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο και προσφέρουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας, μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτερη επανάκαμψη του ασθενούς στην καθημερινότητα.

Βασικοί στόχοι και δραστηριότητες του 5ου Αθηναϊκού Διεθνούς Συμποσίου είναι:

  • Βασική γνώση: Εκτενείς διαλέξεις σχετικά με πρόσφατες εξελίξεις στις πεπτικές παθήσεις, προθεραπευτικές αξιολογήσεις και παρακολούθηση μετά τη θεραπεία.
  • Ζωντανές διαδικασίες: Απευθείας επιδείξεις περιστατικών μέσω δορυφορικής μετάδοσης.
  • Πρακτική εμπειρία: Πρακτικά μαθήματα όπου οι συμμετέχοντες εξασκούνται χρησιμοποιώντας τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό στον τομέα.
  • Διευρυμένα επιστημονικά πεδία: Διεπιστημονικές ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων IBD και ηπατικής νόσου.
  • Νέες Τεχνολογίες: Διερεύνηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στον τομέα μας τον τελευταίο καιρό.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από το Asian Institute of Gastroenterology με επιστημονικούς συνεργάτες την Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία και την Επαγγελματική Ένωση Γαστρεντερολόγων Ελλάδας.

Το 5ο Αθηναϊκό Διεθνές Συμπόσιο για τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και από την Ελλάδα συμμετέχουν τα Θεραπευτήρια Metropolitan Hospital και Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.