Ύστερα από μία… δύσκολη μέρα στη δουλειά, για αρκετούς ανθρώπους, ένα ποτό φαντάζει σωτήριο και λειτουργεί ως «από μηχανής Θεός». Ωστόσο, ένας εργαζόμενος στην Ιαπωνία θα αργήσει να συνέλθει από το… μεθύσι!

Ο εργαζόμενος, του οποίου το όνομα δεν έχει γνωστοποιηθεί, έχασε ένα στικάκι USB, το οποίο περιείχε τα προσωπικά στοιχεία των κατοίκων της πόλης Αμαγκασάκι, βορειοδυτικά της Οσάκα, σε έξοδό του για ποτό αυτή την εβδομάδα.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μετέδωσε ότι ο εργαζόμενος, ένας άνδρας περίπου στα 40, αποκοιμήθηκε στον δρόμο έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ σε ένα εστιατόριο. Όταν ξύπνησε, η τσάντα που περιείχε το φλασάκι είχε «κάνει»… φτερά.

Αξιωματούχοι της περιοχής της δυτικής Ιαπωνίας ανέφεραν ότι ο άνδρας είναι υπάλληλος εταιρείας, με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος για τις καταβολές των επιδομάτων που προσφέρονται στους πολίτες, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το USB περιελάμβανε ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης όλων των κατοίκων του Αμαγκασάκι, λεπτομέρειες για την καταβολή φόρων και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών όλων όσοι λαμβάνουν άλλα επιδόματα.

Όλα τα στοιχεία είναι κρυπτογραφημένα και προστατευμένα από κωδικό και δεν έχουν υπάρξει αναφορές ότι διέρρευσαν, σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα, οι αρχές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με τον Δήμαρχο της πόλης και άλλους αξιωματούχους να απολογούνται στους κατοίκους, ενώ η υπόθεση εξακολουθεί να ερευνάται.