Επιβεβαιώθηκαν τα δύο ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Αθήνα, στα οποία είχε αναφερθεί το Σάββατο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο ασθενείς ήρθαν από τη Νότια Αφρική πριν από τις 27 Νοεμβρίου, οπότε τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα που αφορούν στις αφίξεις από χώρες της Νότιας Αφρικής και υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο έπειτα από την εκδήλωση ήπιων συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού. Επίσης, δεν σχετίζονται με τον «ασθενή μηδέν» στην Κρήτη. Ήδη ο ΕΟΔΥ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει: «Είναι δύο πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες, έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούνται στενά για να δούμε εάν νοσούν από την μετάλλαξη δέλτα ή την μετάλλαξη όμικρον. Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από την λήψη των μέτρων».