Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αντιμετώπισε πολλές φορές τον Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια της θητείας του Αργεντινού στην Μπαρτσελόνα, γεγονός που οδήγησε τον τεχνικό της Ατλέτικο να σκεφτεί ένα παρατσούκλι για τον Αργεντινό διεθνή. Ο πρώην αμυντικός της Ατλέτι, Φιλίπε Λουίς, αποκάλυψε πώς ο Τσόλο προσπάθησε με κάθε τρόπο να σταματήσει τον σταρ της Μπάρτσα και πώς αποκαλούσε τον επιθετικό στα αποδυτήρια της Ατλέτικο.

Συγκεκριμένα δήλωσε στη Marca: «Στην Ατλέτι, ο Σιμεόνε έβαλε τέσσερις παίκτες πάνω στον Μέσι! Έτσι, όταν σκόραρε, δεν έφταιγε ένας παίκτης, αλλά μόνο ο Μέσι. Πριν από τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, ο Σιμεόνε δεν χρησιμοποίησε ποτέ το όνομά του. Πάντα τον αποκαλούσε “ο νάνος”, ώστε όταν ήμασταν μπροστά του, να μην τον φοβόμαστε».

Οι προσπάθειες του Σιμεόνε να σταματήσει τον Μέσι ήταν συχνά μάταιες, καθώς ο Αργεντινός σταρ πέτυχε 32 γκολ σε 42 παιχνίδια εναντίον της Ατλέτικο, μετρατρέποντας την ομάδα της Μαδρίτης σε ένα από τα αγαπημένα του «θύματα».

 

 

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι πριν από ένα παιχνίδι της Ατλέτικο με τη Βαλένθια φέτος, για τη την 4η αγωνιστική της La Liga, ο προπονητής των «ροχιμπλάνκος» Ντιέγκο Σιμεόνε, ερωτήθηκε ποιος θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή την στιγμή, κι εκείνος απάντησε χωρίς διασταγμό: Λιονέλ Μέσι.

Διαβάστε ακόμη: