Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται ένταση και στην περιοχή της Δυτικής Όχθης εκτός από τη Ράφα όπου σημειώθηκε περιορισμένο χτύπημα των ισραηλινών. Παράλληλα έντονη είναι η ενόχληση της κυβέρνησης Νετανάχιου για τις κυρώσεις που μελετούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ εναντίον στρατιωτικής μονάδας του Ισραήλ για τους θανάτους Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη. Οαπεσταλμένος του EΡΤΝews, Κωστής Κωνσταντίνου μεταφέρει τα νεότερα από το Ισραήλ.

«Καταγράφεται μια πρωτοφανής τις τελευταίες ημέρες τουλάχιστον αύξηση, αν και δεν είχαν σταματήσει τέτοια περιστατικά στη βία στη Δυτική Όχθη. Υπήρξε μια απόπειρα δολοφονίας ισραηλινών με έναν τρομοκράτη να εξουδετερώνεται» ανέφερε ο απεσταλμένος του EΡΤΝews στο Τελ Αβίβ.

Όπως τόνισε έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για πιθανές κυρώσεις σε βάρος του Ισραήλ σε ότι αφορά μια στρατιωτική μονάδα στη Δυτική Όχθη η οποία κατηγορήθηκε ότι είτε είχε εμπλοκή είτε είχε επιτρέψει γεγονότα που οδήγησαν σε θάνατο Παλαιστινίων.

«Το Ισραήλ αντιδρά με οργή σε αυτή την πρωτοβουλία από πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης, ενώ παράλληλα πρέπει να πούμε ότι υπάρχει μία κίνηση για επιβολή κυρώσεων σε έναν στενό συνεργάτη του υπουργού Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, η οποία επίσης έχει εξοργίσει το Ισραήλ» είπε.

Διαβάστε ακόμη: