Mια σειρά αναβαθμίσεων, με τις οποίες αυξάνεται η άνεση, η πολυτέλεια, το στυλ και το τεχνολογικό της υπόβαθρο, δέχθηκε η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία η ανανεωμένη EQS θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες από τις 25 Απριλίου, ενώ παρά τον πρόσθετο στάνταρ εξοπλισμό, οι βασικές τιμές της θα παραμείνουν σταθερές.

Χάρη στη μεγαλύτερη χωρητικότητα της μπαταρίας, από 108,4 σε 118 kWh, η αυτονομία της EQS αυξήθηκε. Για παράδειγμα η EQS 450 4MATIC, μετά από μια πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, θα μπορεί να διανύει 799 αντί για 717  χλμ., ενώ η αυτονομία της EQS 450+ υπερβαίνει ακόμα και τα 800 χλμ. Σημειώνεται επίσης ότι η ικανότητα ρυμούλκησης των EQS που διαθέτουν σύστημα τετρακίνησης 4MATIC αυξάνεται από τα 750 στα 1.700 κιλά. Παράλληλα έχει επιτευχθεί μεγαλύτερο ποσοστό ανάκτησης ενέργειας κατά τη διαδικασία της πέδησης για την ανανεωμένη EQS.

Παρατηρήστε ακόμα ότι η χαρακτηριστική κλειστού τύπου μαύρη μάσκα της EQS μπορεί πλέον να διακοσμηθεί με τρεις οριζόντιες επιχρωμιωμένες λωρίδες, ενώ ταυτόχρονα το διάσημο αστέρι της Mercedes προστέθηκε στο χείλος του εμπρός καπό, δημιουργώντας μια πιο παραδοσιακή και φινετσάτη εικόνα.

Περνάμε τώρα στο χλιδάτο εσωτερικό της ανανεωμένης EQS, όπου οι κάθετοι αεραγωγοί στις μεσαίες κολόνες διαθέτουν πλέον πλαίσιο από γαλβανισμένο χρώμιο, ενώ τα μαξιλάρια των πίσω καθισμάτων απέκτησαν «σωληνώσεις» από δέρμα Nappa. Οι πίσω εκλεκτοί επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν με μεγαλύτερη άνεση τα ταξίδια τους με το προαιρετικό πακέτο “Rear Comfort Package Plus”. To κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να αναδιπλωθεί προς τα εμπρός, ενώ ταυτόχρονα η πλάτη στο πίσω κάθισμα να ρυθμιστεί από 27 έως 36 μοίρες με το πάτημα ενός κουμπιού.

Υπάρχει ακόμα και φωτιζόμενη επένδυση στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων. Επιπλέον τα πίσω καθίσματα έχουν 5 χλστ. περισσότερο αφρό γεμίσματος, ρυθμίζεται το βάθος του καθίσματος, ενώ παρέχεται θέρμανση στην περιοχή του λαιμού και των ώμων. Στάνταρ είναι πλέον το MBUX Hyperscreen, με τρεις οθόνες να ενώνονται σε ενιαίο πλαίσιο στο ταμπλό, με το πλάτος τους να ξεπερνά τα 141 εκατοστά.

Στη γκάμα της ανανεωμένης EQS προστίθεται η ειδική έκδοση MANUFAKTUR Selection, η οποία προσφέρει ειδικές αποχρώσεις αμαξώματος, ζάντες ΑΜG 21 ιντσών, δίχρωμο δέρμα Nappa, μια επένδυση από μικροΐνες, ροζ χρυσές πινελιές και ανθρακί ξύλινη επένδυση ανοιχτού πόρου.

Διαβάστε ακόμη: