Με μια σύντομης σε διάρκειας, αλλά περιεκτική, διαδικτυακή παρουσίαση η Mercedes μάς σύστησε τη νέα Concept EQT.

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των πολυχρηστικών-επιβατικών βαν, ενώ απευθύνεται σε πολυμελείς οικογένειες, σε επαγγελματίες με αντικείμενο τη μεταφορά επιβατών και σε όσους ασχολούνται με δραστηριότητες αναψυχής.

Το όνομά της κάνει ξεκάθαρο ότι μιλάμε στην παρούσα φάση για ένα όχημα σε πρωτότυπη μορφή. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία που έχει για έμβλημα το διάσημο αστέρι, η Concept EQT προλογίζει την επερχόμενη T-Class, η οποία θα αντικαταστήσει την επιβατική έκδοση του Citan. Σημειώνεται όμως ότι το ελαφρύ επαγγελματικό Citan θα παραμείνει στην γκάμα της Mercedes.

Σχεδιαστικά η νέα Concept EQT δεν είναι καθόλου βαρετή, όπως συμβαίνει συνήθως με τα οχήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Ξεχωρίζει με τα Led στενόμακρα φωτιστικά σώματα, τη χαμηλά τοποθετημένη φαρδιά μάσκα με το φωτιζόμενο κάτω περίγραμμα και τα επίσης φωτιζόμενα πολλά μικρά διακοσμητικά αστέρια στο εσωτερικό της.

Τεχνολογίας Led είναι και τα πίσω κάθετα φωτιστικά σώματα, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με μια λεπτή φωτιζόμενη λωρίδα που διασχίζει την πόρτα του χώρου αποσκευών. Παρατηρήστε ακόμα τις πίσω συρόμενες πόρτες που υπόσχονται εύκολη επιβίβαση-αποβίβαση επιβατών, τις ζάντες των 21 ιντσών, τις εντοιχισμένες στο αμάξωμα εξωτερικές χειρολαβές, τις μεγάλες πλευρικές γυάλινες επιφάνειες και τις ράγες οροφής.

Στο εσωτερικό, τώρα, κυριαρχούν οι λευκές δερμάτινες επενδύσεις, το πολυλειτουργικό δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, η κεντρική οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων MBUX, η πανοραμική ηλιοροφή, το μπλε γυαλιστερό διακοσμητικό υλικό στην κεντρική κονσόλα, στη βάση και στα πάνελ των θυρών.

Ο πρακτικός χαρακτήρας της νέας Concept EQT προκύπτει από τις τρεις σειρές καθισμάτων και τους άνετους χώρους για όλους του επιβάτες, αν και δεν έγινε γνωστό το μεταξόνιό της και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ. Εκτός από αμιγώς ηλεκτροκίνητη η μελλοντική T-Class θα προσφέρεται επίσης με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.