Σε διευκρινίσεις για το σύστημα Δήμητρα προχωρά το ΜέΡΑ 25, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τα περί κλεισίματος των τραπεζών.

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζει παρασιτικές τις τράπεζες και τονίζει ότι δεν είναι πλέον απαραίτητες.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25

«Οι δημοσιογράφοι κινδυνολογούν και επιστρατεύουν κατά του ΜέΡΑ25 το φάντασμα των κλειστών τραπεζών, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη ώστε:

  • τα αφεντικά τους να επιδίδονται (ανενόχλητα από τους πολίτες) στη λεηλασία που αποκαλύπτει το ΜέΡΑ25 από τα φαντς, τους ολιγάρχες της ενέργειας στους οποίους ανήκουν τα κανάλια, τους σουπερμαρκετάδες κλπ.
  • να μην συζητείται το Πρόγραμμα 100 Ημερών μας που τους πονά επειδή είναι τόσο μα τόσο λογικό

ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ & ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

  • Το 2015 τις τράπεζες τις έκλεισε ο Ντράγκι (η ΕΚΤ) στο πλαίσιο Οικονομικής Τρομοκρατίας – σε αγαστή συνεργασία με τον Στουρνάρα & ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τον παρακαλούσαν να τις κλείσει ώστε να υποκύψει ο λαός μας στα μνημόνιά του: ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΥΤΗ-ΝΤΡΑΓΚΙ.
  • Πριν κλείσει τις τράπεζες, ο Ντράγκι ζήτησε νομική γνωμάτευση από νομική εταιρεία, γιατί δεν ήταν σίγουρος αν το κλείσιμο ήταν νόμιμο.

Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΓΕΡΑ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΕΣ&ΕΞ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ 62%

Το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ είναι απαραίτητο εργαλείο (δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών – ανεξάρτητο από τις τράπεζες και την ΕΚΤ – για χρήση εντός του ευρώ. να το έχει κι η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία).

  • Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης, το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ θα μειώσει το κόστος της κρίσης – θα είναι εργαλείο που σήμερα η χώρα δεν διαθέτει
  • Σε περίπτωση που χρειαστεί να δημιουργηθεί εγχώριο χρήμα, το σύστημα ΔΗΜΗΤΡΑ θα αποτελέσει τη βάση του νέου εθνικού νομίσματος

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ τον Δεκ του 2020

  • Μας κατηγορούν για το ΔΗΜΗΤΡΑ μόνο όσοι απαιτούν από ΚΑΘΕ κυβέρνηση να μην κάνει τα ελάχιστα που απαιτεί η βιωσιμότητα της Ελλάδας – να συνθηκολογεί σε κάθε ποταπή απαίτηση των φαντς και της τρόικας.
  • Το κλείσιμο των τραπεζών από την ΕΕ ισοδυναμεί με κήρυξη ανοικτού οικονομικού πολέμου στην Ελλάδα. Εσείς το δέχεστε; τι προτείνετε; υποταγή;
  • Με την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης, ο ρόλος των ιδιωτικών τραπεζών έχει σήμερα από τα πράγματα συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι τράπεζες έχουν καταντήσει παρασιτικές και δεν είναι πλέον απαραίτητες.
  • Κανείς δε μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια της Silicon Valley Bank και της Credit Suisse, πόσο μάλλον των ελληνικών τραπεζών. Είναι υποχρέωση να έχουμε σχέδιο για το πιθανό κλείσιμο τους, για να προστατευτούν οι καταθέσεις των πολιτών και να συνεχίσουν κανονικά οι συναλλαγές.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΡΤΙΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

  • Το κλείσιμο των τραπεζών, ο ελληνικός λαός το άντεξε και δεν υπέκυψε. Με κλειστές τράπεζες ψήφισε 62% όχι. Εάν χρειαστεί, το ίδιο θα κάνει και σήμερα και το ΜέΡΑ25 θα βρεθεί στο πλευρό του.
  • Σήμερα το κλείσιμο των τραπεζών αντιμετωπίζεται πολύ πιο εύκολα από ό,τι 10 χρόνια πριν. Με μια απλή ψηφιακή πλατφόρμα, σαν και αυτές που ο κ. Πιερακάκης έχει φτιάξει για κάθε λογής επίδομα. Με ένα δημόσιο ψηφιακό σύστημα πληρωμών που εγγυάται καταθέσεις/ μισθούς/συντάξεις για όλους τους πολίτες. Είναι η πρόταση του ΜέΡΑ25 που την έχει ονομάσει ΔΗΜΗΤΡΑ. Έχει κατατεθεί στη Βουλή εδώ και 2 χρόνια.