Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι κάθε πόλεμος μπορεί να τερματιστεί γρήγορα με δύο τρόπους: είτε με μια συνθήκη ειρήνης, είτε κάνοντας αυτό που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες το 1945, όταν χρησιμοποίησαν τα πυρηνικά τους όπλα εναντίον ιαπωνικών πόλεων με αμάχους.

«Σε γενικές γραμμές, οποιοσδήποτε πόλεμος, ακόμη και ένας παγκόσμιος, μπορεί να τερματιστεί πολύ γρήγορα. Είτε αν υπογραφεί μια συνθήκη ειρήνης, είτε αν κάνετε αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί το 1945, όταν χρησιμοποίησαν τα πυρηνικά τους όπλα και βομβάρδισαν δύο ιαπωνικές πόλεις – τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Πραγματικά περιόρισαν τη στρατιωτική δραστηριότητα με αυτό τον τρόπο και το τίμημα ήταν η ζωή σχεδόν 300.000 αμάχων», τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Σχολιάζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Μεντβέντεφ σημείωσε πως θα είχε τελειώσει σε λίγους μήνες αν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους σταματούσαν να προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο, ενώ πρόσθεσε πως αν σταματήσουν να το κάνουν τώρα, οι εχθροπραξίες θα τελειώσουν σε λίγες ημέρες.

«Εάν το ΝΑΤΟ, κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υποτελείς του, σταματούσαν να προμηθεύουν όπλα και μέσα καταστροφής στην Ουκρανία, τότε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα είχε ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες. Και αν τώρα σταματήσουν να το κάνουν, τότε η επιχείρηση θα τελειώσει σε λίγες ημέρες», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Διαβάστε περισσότερα