Από το 2019 περιμένουν τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία κοντέινερ» στο Μενίδι με τους γονείς να εκπέμπουν SOS. Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης, μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Αχαρνών, μιλώντας στο Action24, δήλωσε πως το 2019 είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός με σκοπό το κτίσιμο του σχολείου, ώστε να φύγουν τα κοντέινερ και οι μαθητές να μπουν σε τάξεις.

Έτος παράδοσης του έργου ήταν το 2021, όμως σήμερα, δύο χρόνια μετά, όπως σημειώνει, «μας έχουν πει ότι κάποια στιγμή θα παραδοθεί τον Γενάρη… Δεν υπάρχει περίπτωση μέσα σε δύο μήνες με καλό καιρό να προλάβουν να το μαζέψουν, να το διορθώσουν».

Με τη σειρά της, η κυρία Ειρήνη τόνισε πως «όταν ο μεγάλος της γιος ήταν μαθητής σε αυτές τις εγκαταστάσεις, το 2010, «οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ άσχημες. Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι γονείς μαζί με τη διεύθυνση του σχολείου να κινητοποιηθούμε βάζοντας δικηγόρο. Παρόλα αυτά μαθαίνουμε ότι άλλα σχολεία παραδόθηκαν… Τον Απρίλη σε μία και μοναδική συνέλευση που έκανε ο σύλλογος γονέων του σχολείου», τους ενημέρωσαν πως το μοναδικό που μπορούν να κάνουν τη δεδομένη στιγμή και ενόψει της ενεργειακής κρίσης, είναι… να περιμένουν πότε θα γίνει το σχολείο.

Αγανακτισμένοι γονείς μαζί με τη διεύθυνση του σχολείου κινητοποιήθηκαν, βάζοντας δικηγόρο που θα αναλάβει την υπόθεση, ωστόσο η υπόθεση έχει «παγώσει». Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, οι γονείς διοργάνωσαν συγκέντρωση γονέων έξω από το νέο σχολικό κτήριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστερηση παράδοσής του. Μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο του 21ου Δημοτικού Σχολείου,  δεν επιθυμεί να πάρει έκταση το θέμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δείχνοντας αδιαφορία για τα δεκάδες παιδιά που είναι αναγκασμένα να κάνουν μάθημα στα «σκοτεινά» λυόμενα.

Διαβάστε ακόμη: