Για παραποίηση των ιστορικών δεδομένων που αφορούν τον Μέγα Αλέξανδρο κατηγόρησε το ντοκιμαντέρ του Netflix η Υπουργός Πολιτισμού Λινά Μενδώνη.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Νίκης Δημήτρη Νατσιού η κυρία Μενδώνη μίλησε για «Εξαιρετικά κακής ποιότητας μυθοπλασία, με ευτελές περιεχόμενο» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε «παραποιεί σκόπιμα τα ιστορικά στοιχεία για την προσωπικότητα του Μεγαλέξανδρου, παρουσιάζοντάς τον να έχει ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τον επιστήθιο φίλο του τον Ηφαιστίωνα».

Η υπουργός απέκλεισε την δικαστική προσφυγή ωστόσο τόνισε «Δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε με τις δικές μας νόρμες και προσλαμβάνουσες τη μεγάλη αυτή προσωπικότητα, η οποία δεν χρειάζεται αυτόκλητους προστάτες της ηθικής του υπόστασης. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν ασκεί λογοκρισία στην τέχνη, δεν χειραγωγεί, δεν περιορίζει ούτε προληπτικά ούτε κατασταλτική. Η λογοκρισία είναι ίδιον αυταρχικών καθεστώτων. Τέτοια ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται από τη Δικαιοσύνη κι έτσι αξιολογείται και η περίπτωση του NETFLIX.Το υπουργείο Πολιτισμού, απαντά με αρχαιολογικό έργο σε μια πρωτοφανή έκταση στις Αιγές».

Διαβάστε ακόμη: