Τέλος εποχής Μελισσανίδη στην ΑΕΚ! Ο «τίγρης» αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ένωση και να δώσει τα «κλειδιά» στον Μάριο Ηλιόπουλο αφού, όπως ο ίδιος είπε, «κουράστηκα, έχω μεγαλώσει και έχω πρόβλημα υγείας». Ο –τέως πλέον- ιδιοκτήτης, που πριν λίγο στη συνέντευξη Τύπου είπε το «καλώς όρισες» στον νέο Μάριο Ηλιόπουλο, προχώρησε σε μια πρώτη αποκάλυψη. «Ο Ηλιόπουλος παίρνει το προπονητικό κέντρο, τα 2 Μουσεία και το γήπεδο της ΑΕΚ για 49 χρόνια» είπε και πρόσθεσε ότι ο νέος ιδιοκτήτης ανέλαβε να τελειώσει όσα υπολείπονται στο αθλητικό κέντρο (το ξενοδοχείο της ομάδας). «Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του» πρόσθεσε και δεν παρέλειψε να εξηγήσει πως «Έχω ενημερώσει ήδη και τον Αλμέιδα. Ο προπονητής μάλιστα ήδη γνώρισε τον Ηλιόπουλο».

Αναλυτικά όσα είπε:

Μέσα στην όλη συμφωνία, πρέπει να σας πω ότι είχα προτάσεις από funds της Αμερικής, με μεγάλα ποσά. Δεν ήθελα όμως να βάλω την ΑΕΚ σε περιπέτειες τέτοιες, σε ανθρώπους που δεν ξέρω. Επειδή είχαμε κιόλας την παλιότερη εμπειρία με πολυεθνική, ούτε καν το συζήτησα. Μέσα στην όλη συμφωνία είναι δέσμευση πως πρέπει να ολοκληρώσει το αθλητικό κέντρο και το ξενοδοχείο. Είναι δέσμευση, όχι λόγια.

Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά ς μη γελιόμαστε. Κι η ηλικία και η υγεία. Στο ποδόσφαιρο αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς, όχι όμως από όλους. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο αν χρειαστεί. Όλα τα στελέχη θα είναι δίπλα του, γιατί όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει και συνέχεια. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την προσπάθεια. Πώς ξεκινήσαμε και πώς καταλήξαμε. Είχα πει και παλαιότερα πως κάποια στιγμή θα τελειώσει αυτό το ταξίδι για μένα. Πιστεύω πως ό,τι δεσμεύτηκα το 2013, τα έκανα πράξη. Κι ας μην κρυβόμαστε, μεγαλώνουμε. Πέρασα κι ένα θέμα σοβαρό με την υγεία μου. Ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι κοντά στην ΑΕΚ.

Δεν θα έκανα τίποτα, αν πρώτα δεν είχα ενημερώσει τον προπονητή μας. Ο προπονητής είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το κλαμπ μας. Του εξήγησα, του είπα. Εννοείται πως δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι, χωρίς να τον ενημερώσω. Ο Μάριος είναι φιλόδοξος, εγωιστής, επιτυχημένος. Έτσι έκρινα. Κακά τα ψέματα, η νεκροψία θα δείξει (γελάει). Θέλω να πιστεύω ότι ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα κι όλα τα φόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε σήμερα στα χέρια του. Θα το πω άλλη μια φορά, θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του και να έχει αυτό το κλαμπ τη συνέχεια που αγαπάμε».

Ηλιόπουλος: «Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα αλλά να είμαι αρχιστάτηγος»

«Αγαπητοί φίλοι της ΑΕΚ και όσοι δεν είστε σας καλησπερίζω κι εσάς…

Μεγάλη τιμή, μεγάλη μέρα σήμερα στο ναό της ΑΕΚ. Σ’ αυτό το απίστευτο γήπεδο, μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορούσε αν τελειώσει παρά τις δυσκολίες… Γνωρίζεται ότι δεν «γλείφω» και το προφίλ μου και ο τρόπος που σκέφτομαι είναι ότι δεν μασαω τα λόγια μου.

Ο Δημήτρης είναι ο κορυφαίος παράγοντας που πέρασε από το ποδόσφαιρο, είναι χαρισματικός και ένας κολοσσός που θα μείνει στην ιστορία ως ευεργέτης της ΑΕΚ.

Μου θύμιζε συχνά οτι η ΑΕΚ είναι το παιδί του και η μεγάλη του αγαπη… Έτσι μου έβαλε ψηλά τον πήχη και μεγάλη ευθύνη…

Ο αθλητισμός η ταχύτητα η  αδρεναλίνη είναι στοιχεία της ζωής μου. Με τη βοήθεια του Θεού και του σύμπαντος έχω καταφέρει να πετύχω αυτά που οραματίστηκα. Ως μαθητής έκανα πρωταθλητισμό στον στίβο και στη συνέχεια στον μηχανοκίνητο αθλητισμό… Επαγγελματικά η Sea Jets ξεκίνησε πριν 35 χρόνια χωρις να μας υπολογίζουν και σήμερα είναι ο βασικός πυλώνας του ελληνικού τουρισμού με μηδενικό δανεισμό…

«Η παιδεία και η υγεία είναι απαραίτητα σε κάθε σύγχρονη χώρα.. Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας. Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε η απαράιτητη σημασία από την Πολιτεία και στη χώρα μας παροδικά θυμούνται ότι υπάρχει ο αθλητισμός και η αριστεία στον αθλητισμό. Είμαστε μια χώρα χωρίς υποδομές κι αυτές των Ολυμπιακών Αγώνων παραμένουν αναξιοποίητες. Προσωπικά έχω δεσμευτεί στον Δημήτρη ότι έχω όραμα και για τις ακαδημίες και είναι το κομμάτι που θέλουμε να χτίσουμε και να επενδύσουμε.

Η Sea Jets εχει προσφέρει σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον ελληνικό αθλητισμό. Στο Ράλι Ακρόπολις που ήταν έτοιμο να εξασφανιστεί, δωρεές σε ομάδες, σε υποδομές και σύντομα με την ίδρυση του Ιδρύματος Τακης Ηλιόπουλος, στη μνήμη του πατέρα μου θα έχουμε και νέες δράσεις.

Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα αλλά να είμαι αρχιστάτηγος σ’ ένα δύσκολο πεδίο όπως είναι το ποδόσφαιρο.

Είναι σημαντικό να τιμάμε τις ρίζες μας. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με την πιο ένδοξη ιστορία γιατί μετά από μεγάλες καταστροφές κατάφερε να ενώσει ανθρώπους και να είναι αυτό που είναι σήμερα. Είναι συνδεδεμένη με όλους τους Έλληνες. θα δώσω την ψυχή μου, όλο μου το είναι, όπως το έκανα όλα αυτά τα χρόνια, γιατί η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ιδέα την οποία πρέπει να κρατάμε φυλαχτό. Ζήτω η ΑΕΚ».

Διαβάστε ακόμη