Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού, με τις μετοχές του Χονγκ Κονγκ να σημειώνουν βουτιά την Πέμπτη, καθώς το ράλι τόνωσης της Κίνας φάνηκε να υποχωρεί.

Οι κλιμακούμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μειώνουν τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου.

Ιαπωνία

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο +2,12% σε επίπεδα άνω των 38.500 μονάδων την Πέμπτη, καθώς το γεν υποχώρησε σε χαμηλό ενός μήνα, δίνοντας ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών ιαπωνικών εταιρειών, με τον νέο πρωθυπουργό Shigeru Ishiba να δηλώνει ότι είναι πολύ νωρίς για πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας Kazuo Ueda.

Ο νεοδιορισθείς υπουργός Οικονομίας εξέφρασε την ίδια άποψη, καλώντας την κεντρική τράπεζα να είναι προσεκτική όσον αφορά την εκ νέου αύξηση των επιτοκίων.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, η τελική μέτρηση έδειξε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ιαπωνία αναπτύχθηκε για όγδοο συνεχή μήνα τον Σεπτέμβριο εν μέσω ισχυρής ζήτησης. Ο au Jibun Bank Japan Services PMI για τον Σεπτέμβριο 2024 αναθεωρήθηκε χαμηλότερα στο 53,1, το χαμηλότερο των τελευταίων τριών μηνών, σε σύγκριση με το flash figure του 53,9.

 Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα θα παραμείνουν κλειστές έως τις 8 Οκτωβρίου.

Χονγκ Κονγκ

Ο δείκτης του Χονγκ Κονγκ, Hang Seng,  σημείωσε πτώση -2,74% στις 21.720 μονάδες, επιβαρυνόμενος από την κατοχύρωση κερδών, αφού ο Hang Seng έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου 2023 την Τετάρτη, στον απόηχο των τολμηρών μέτρων πολιτικής τόνωσης του Πεκίνου την περασμένη εβδομάδα για τη στήριξη της κινεζικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη: