Μεικτές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση της Παρασκευής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους αγοραστές να εστιάζουν περισσότερο στις τεχνολογικές μετοχές. Στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή του Netflix, καθώς παρουσίασε επιδόσεις καλύτερες των εκτιμήσεων, με αρκετά μεγάλη αύξηση των συνδρομητών.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq κινούνται υψηλότερα, χάρη στην ισχυρή άνοδο των τεχνολογικών μετοχών, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα ρεκόρ του. Πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό του βρίσκεται και ο S&P 500.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 0,20% και διαπραγματεύεται στις 43.153 μονάδες. Στον αντίποδα, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,25% στις 5.856 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα σε ποσοστό 0,60% και τις 18.482 μονάδες.

Ο Dow Jones ηγείται των εβδομαδιαίων κερδών, με στόχο να κλείσει 0,9% υψηλότερα. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite ενισχύονται κατά 0,5% και 0,2%, αντίστοιχα, στο πενθήμερο. Με αυτά τα κέρδη, και οι τρεις βασικοί δείκτες οδεύουν προς την έκτη συνεχόμενη θετική εβδομάδα τους. Αυτό θα σηματοδοτούσε το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί εντός του 2024 τόσο για τον Dow Jones όσο και για τον S&P 500.

Το Netflix κερδίζει σήμερα 6,4% καθώς ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street για τους νέους συνδρομητές και δήλωσε ότι αναμένει περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών μεγεθών μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 70 εταιρείες που απαρτίζουν το S&P 500 έχουν ανακοινώσει κέρδη. Από αυτές, το 75% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στα μάκρο της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών και οι οικοδομικές άδειες στις ΗΠΑ μειώθηκαν αμφότερες τον Σεπτέμβριο, δίνοντας μία ως επί το πλείστον δυσοίωνη εικόνα για τις κατασκευές κατοικιών.

Οι άδειες που χορηγήθηκαν σε ιδιώτες ανήλθαν σε 1,428 εκατομμύρια, 2,9% χαμηλότερα από το αναθεωρημένο προς τα κάτω σύνολο του προηγούμενου μήνα και 5,7% κάτω από το προηγούμενο έτος. Το consensus του Dow Jones έκανε λόγο για 1,45 εκατ. άδειες.

Όσον αφορά τις ενάρξεις, οι νέες κατασκευές ανήλθαν σε 1,354 εκατομμύρια, μειωμένες κατά 0,5% σε σχέση με τον αναθεωρημένο προς τα πάνω αριθμό του Αυγούστου, αν και οριακά πάνω από την εκτίμηση για 1,35 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμη: