Η Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στην τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα ως καγκελάριος.

Μετά το Προεδρικό Μέγαρο, όπου έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατευθύνθηκε με τα πόδια στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την περίμενε στην κορυφή της σκάλας. Μόνος του.

Ο Πίνατ πριν από μερικούς μήνες, όταν υποδέχθηκε στο πλατύσκαλο στο Μαξίμου τον Σαρλ Μισέλ και έσπευσε για χάδια και παιχνίδια

Και αυτό το σημειώνουμε, καθώς από τη στιγμή που στο Μέγαρο Μαξίμου υιοθέτησαν τον Πίνατ, τον γλυκύτατο αδέσποτο σκυλάκο, ο πρωθυπουργός υποδέχεται όλους τους επίσημους καλεσμένους του μαζί του στο πλατύσκαλο. Ο χαριτωμένος σκύλος αναζητά πάντα ένα έξτρα χάδι από τους υψηλούς καλεσμένους και εκείνοι το δίνουν. Το αποτέλεσμα είναι πάντα να σπάει αμέσως ο πάγος, να δημιουργείται μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και φυσικά να πρωταγωνιστεί στις φωτογραφίες ο Πίνατ.

Πίνατ Μαξίμου

Σήμερα, λοιπόν, ο Πίνατ έλειπε και το παρατήρησαν αρκετοί.  Η απουσία του σκύλου από την υποδοχή της Μέρκελ δεν ήταν τυχαία. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος φοβάται τα σκυλιά και φυσικά αποφάσισαν να θέσουν υπό… περιορισμό σε κάποιο από τα δωμάτια της πρωθυπουργικής κατοικίας τον Πίνατ, για να μην υπάρξουν απρόοπτα.

 

Η όχι και τόσο καλή σχέση της κυρίας Μέρκελ με τους σκύλους είναι γνωστή από την ατυχή συνάντηση που είχε το 2007 με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Οταν εκείνος έφερε στην αίθουσα της συνάντησής τους τον σκύλο του, την Κόνι, ένα υπέροχο μαύρο, αλλά θηριώδες λαμπραντόρ, που πλησίασε φιλικά διακείμενο την κυρία Μέρκελ για παιχνίδι, εκείνη αμέσως έδειξε δημοσίως ότι δεν είναι καθόλου εξοικειωμένη με τα σκυλιά, αλλά και την αμηχανία της και την ενόχλησή της, από τη στιγμή, μάλιστα, που τα χαμόγελα του Ρώσου προέδρου έδιναν την αίσθηση ότι το… ευχαριστιόταν.