Σε παρτίδα πινγκ πονγκ δηλώσεων ,έχει δημιουργηθεί μετά την υπαναχώρηση του ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη, πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο οποίος αρνήθηκε την υπουργοποίησή του δυο ώρες αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την ανάθεση του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας στον απόστρατο αξιωματικό.

Κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικές πηγές,  αποκάλυψαν ότι η αρχική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις πρώτες επικοινωνίες με τον Βαγγέλη Αποστολάκη, ήταν να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Σάββατο 28 Αυγούστου, σε νέο τηλεφώνημά του με τον πρωθυπουργό, ήταν ο ίδιος ο Βαγγέλης Αποστολάκης που ζήτησε να αναλάβει υπουργός και όχι αναπληρωτής υπουργός.

Οι πηγές,  αναφέρουν, ότι δέχθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του Βαγγέλη Αποστολάκη να γίνει υπουργός σε αυτοτελές υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και όχι αναπληρωτής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναγνωρίζοντας ότι ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε διατελέσει στο παρελθόν -έστω για λίγους μήνες- υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλά και την εν γένει προσφορά του.

Κι ενώ οι κύριοι Μητσοτάκης και Αποστολάκης είχαν συμφωνήσει στην υπουργοποίηση του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, τα πράγματα άλλαξαν μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί αποστασίας του Βαγγέλη Αποστολάκη.