search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλος σεισμός τώρα 4,9 Ρίχτερ – Αισθητός στην Αττική

Μεγάλος σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική - Επίκεντρο η Εύβοια

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Ρόδου

Ισχυρός σεισμός τώρα 4,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε στα Ψαχνά Ευβοίας κι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 4,9 Ρίχτερ με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στα 7 χλμ. ανατολικά των Ψαχνών και το εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Ακολούθησε μικρού μεγέθους μετασεισμική δόνηση 2,4 Ρίχτερ.

Μεγάλος σεισμός τώρα 4,9 Ρίχτερ - Αισθητός στην Αττική

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει το σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 2 χλμ.

Ο σημερινός, ισχυρός σεισμός στην Εύβοια, δεν προέρχεται από την ίδια περιοχή που πριν μερικές ημέρες είχε δώσει μπαράζ σεισμών ταρακουνώντας όχι μόνο την Εύβοια αλλά και την Αττική. Οι σεισμοί τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημειωθεί στην Νότια Εύβοια, στο Μαρμάρι.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αναφορά για ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Για μια νέα εστία αλλά όχι άγνωστη στους σεισμολόγους καθώς είχε δώσει και στο παρελθόν σεισμό έκανε λόγο ο καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά τα 4,9 Ρίχτερ 5 χλμ από τα Ψαχνά Ευβοίας.

«Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ ανατολικά από τα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι μία εστία που δεν έχει σχέση με αυτή που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και επισήμανε ότι η ίδια περιοχή είχε ενεργοποιηθεί το 2003 δίνοντας 5,3 Ρίχτερ.

«Είναι σημαντικό το μέγεθος σε μία νέα εστία και κοντά σε ένα μεγάλοι αστικό κέντρο όπως η Χαλκίδα. Άρα προτείνω να συστηθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου» εξήγησε ο καθηγητής.

Διαβάστε ακόμη: