Σήμερα (08/05), η Ευρωλίγκα γνωστοποίησε μία σπουδαία συνεργασία, καθώς ενημέρωσε ότι οι αγώνες των πλέι–οφ, του Φάιναλ Φορ, αλλά και όλη η σεζόν 2023 – 2024 θα μεταδοθούν από το ESPN.

Οι αγώνες θα μεταδίδονται από το ESPN 3, με τη EuroLeague Basketball να τονίζει ότι αυτό αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός, στην προσπάθεια να «μεγαλώσει» εκτός Ευρώπης και να μετατραπεί σε μία παγκόσμια λίγκα.

Ευρωλίγκα: Το 42% των αναμετρήσεων κρίθηκε σε δύο ή λιγότερες κατοχές

Στις 24/04, η Ευρωλίγκα παρουσίασε ένα άκρως εντυπωσιακό στατιστικό, καθώς το 42% των αγώνων της κανονικής διάρκειας της εφετινής αγωνιστικής περιόδου κρίθηκε σε δύο ή λιγότερες κατοχές. Η σεζόν 2022 – 2023 στη διοργάνωση αποτελεί μία από τις πλέον ανταγωνιστικές, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στους αριθμούς, με το 42% των συνολικά 306 αναμετρήσεων της κανονικής διάρκειας να κρίνεται στις δύο ή λιγότερες κατοχές.

Μάλιστα, ο μέσος όρος διαφοράς είναι στο 10.6, δηλαδή ο χαμηλότερος από το 2006, με το 19.6% των αναμετρήσεων να κρίνεται με διαφορά τριών πόντων ή και λιγότερο.

 

Τα ζευγάρια των πλέι–οφ της Ευρωλίγκας:

  • Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε (2–2 στις νίκες).
  • Μπαρτσελόνα – Ζάλγκιρις Κάουνας (πρόκριση για τη Μπαρτσελόνα με 3–0 στις νίκες).
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτίζαν Βελιγραδίου (2–2 στις νίκες).
  • Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ (2–2 στις νίκες).

Η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Κάουνας κρίνεται στις τρεις νίκες. Ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε διασταυρώνεται στον ημιτελικό με την ομάδα που θα προκριθεί από τους αγώνες Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο δεύτερος ημιτελικός θα συγκροτηθεί από τη νικήτρια της σειράς Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτίζαν Βελιγραδίου και τη Μπαρτσελόνα.

Διαβάστε ακόμη: