Μεγάλο καλάθι παροχών, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και εμβληματικές θεσμικές αλλαγές θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη – Εντυπωσιακή άνοδο του κομματικού μηχανισμού στην ΔΕΘ και παρουσίαση των μεγάλων έργων που αλλάζουν την Μακεδονία

O Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη και ετοιμάζει ένα μεγάλο καλάθι παροχών και μεταρρυθμίσεων για να κλείσει τα στόματα σε όσους πάνε να τον αμφισβητήσουν.

Η ανάβαση στην συμπρωτεύουσα και τη ΔΕΘ θα είναι μεγάλη και αναμένεται να προσελκύσει ένα μεγάλο κομματικό στρατό που θα κατακλύσει το Βελλίδειο και συνολικά όλη την πόλη.

Ανασυγκρότηση Έβρου και προσλήψεις

Ο Πρωθυπουργός με ένα μεγάλο πακέτο ανασυγκρότησης του Έβρου, της Ρόδου και της Πάρνηθας θέλει να σταματήσει εν τη γενέσει τους τις φωνές δυσαρέσκειας για την αναποτελεσματικότητα της Πολιτικής Προστασίας.

Ενώ παράλληλα, θα κάνει ανακοινώσεις και χιλιάδες προσλήψεις στην Πυροσβεστική, στα Δασαρχεία και στην συνοριοφύλαξη ενώ θα αναφέρει τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους και τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, θα ανακοινώσει και μία μεγάλη δέσμη για την καταπολέμηση της ακρίβειας στα πλαίσια των pass που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα.

Η ισχυρή δυναμική του ΧΑ και η «αλλαγή φρουράς» των ξένων κεφαλαίων, μετά την επενδυτική βαθμίδα

Επενδυτική βαθμίδα

Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν ότι η ομιλία του Πρωθυπουργού θα συμπέσει χρονικά με την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας.

Στις 8/9 αναμένεται να μας αναβαθμίσει η DBRS και αυτό αποκτάει μία μεγάλη επικοινωνιακή υπεραξία για την κυβέρνηση.

Πάνω σε αυτό θέλει να χτίσει μία πολιτική παροχών που θα ξεκινάει από τις αυξήσεις στο κατώτατο μισθό (λέγεται ότι θα είναι 810 ευρώ) και την αύξηση στις συντάξεις που θα είναι άνω του 3%.

Ο Κουτσούμπας, το νοσοκομείο Μεσογείων και ο Βασίλης Οικονόμου

Τα εμβληματικά νομοσχέδια

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει εμβληματικά νομοσχέδια πάνω σε τομείς της καθημερινότητας του πολίτη.

Συγκεκριμένα θα ανακοινώσει αναβάθμιση του ΕΣΥ και σύμπραξη ιδιωτών στην υγεία (ιδιωτικά ασθενοφόρα, ιδιωτικές κλινικές και εξετάσεις σε ιδιώτες), νέο νομοσχέδιο για την απονομή της δικαιοσύνης ενώ θα εξαγγείλει και νομική διάταξη για την είσοδο στη χώρα ξένων ιδρυμάτων – παραρτημάτων από άλλα μεγάλα ξένα πανεπιστήμια.

Ενώ θα ανακοινώσει και νέο μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους με αυξήσεις στους μισθούς και κίνητρα για να παίρνουν μπόνους και όλα αυτά παράλληλα με σκληρή αξιολόγηση.

Μέσα στις ανακοινώσεις του θα είναι και το νέο τοπίο που έρχεται στο χώρο της εργασίας: Παράλληλη απασχόληση, δηλαδή ο εργαζόμενος μπορεί να έχει και δεύτερη απασχόληση, να λαμβάνει υποχρεωτική κατάρτιση πληρωμένη από τον εργοδότη αλλά και πιο «δύσκολες» διατάξεις όπως απαγόρευση κατάληψης του εργασιακού χώρου ή εμπόδιση εργαζομένων που θέλουν να δουλέψουν.

Τα εγκληματικά λάθη της ελληνικής αστυνομίας που οδήγησαν στο θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ

Αναφορές σε ποδόσφαιρο και ομοφυλόφιλους

Ο Πρωθυπουργός, τέλος, θα κάνει αναφορές για το ποδόσφαιρο και την αστυνομία –πράγματα που έχει ξαναπεί προ εβδομάδων- ενώ σίγουρη θεωρείται και η παρουσίαση των μεγάλων έργων της Θεσσαλονίκης ( μετρό, flyover, παιδιατρικό και ογκολογικό νοσοκομείο κ.α).

Τέλος, από το βήμα της Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός θα αναγγείλει και την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών με δικαίωμα και στη τεκνοθεσία, μία νομοθετική πρωτοβουλία που δεν βρίσκει όλη τη ΝΔ θετική αλλά το κλίμα έχει ωριμάσει.

Όσον αφορά την αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει την μοναξιά και τη μοναχική πορεία της ΝΔ στο δρόμο της ευθύνης καθώς «όλοι οι υπόλοιποι πλειοδοτούν στον λαϊκισμό με ένδεια προτάσεων για τη χώρα».

Διαβάστε ακόμη: