Πάρκο στο Ντέβον της Μεγάλης Βρετανίας θα χρεώνει τους ιδιοκτήτες σκύλων και άλλους επισκέπτες με 60 λίρες ετησίως, για τους περιπάτους στους χώρους «πρασίνου», όπως μετέδωσε το BBC. Το Μπρίντγουελ δικαιολόγησε τη χρέωση, επικαλούμενο «αύξηση του κόστους διαβίωσης και λειτουργίας».
Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις και ο κοινοτικός σύμβουλος ανοικτών χώρων για το Uffculme, Μάικ Πόλαρντ, ισχυρίσθηκε ότι πρόκειται για «ντροπή», προσθέτοντας ότι η χρέωση θα αποτρέψει ορισμένους κατοίκους από το Νησί αλλά και το εξωτερικό, να επισκεφθούν τους χώρους «πρασίνου». Ο Λόρδος Άιβαρ Μάουντμπαττεν, ιδιοκτήτης του κτήματος των 100 στρεμμάτων και άμεσος απόγονος της Βασίλισσας Βικτωρίας, αρνήθηκε να σχολιάσει τη χρέωση.
«Η αύξηση του κόστους διαβίωσης και των λειτουργικών δαπανών τους τελευταίους δώδεκα μήνες σημαίνει ότι οι υποχρεώσεις συντήρησης, διαχείρισης και λειτουργίας μας έχουν αυξηθεί πολύ περισσότερο από ό,τι μπορούν να καλύψουν τα έσοδα από τον καφέ, το κέικ και τις κοινοτικές εκδηλώσεις», έγραψε στην ιστοσελίδα του κτήματος.
Η συνδρομή θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη άνοιξη, και θα εξασφαλίζει εκπτώσεις για φαγητό, ποτό και καφέ στους χώρους εστίασης του πάρκου. «Η αλήθεια είναι ότι απλώς δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε για πολύ περισσότερο, χωρίς να κάνουμε κάποιες στρατηγικές, οικονομικά αποδοτικές αλλαγές», σημειώθηκε στην ανακοίνωση.
Ο Μάικ Πόλαρντ υπογράμμισε ότι «είναι πολύ κρίμα, διότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το πάρκο και θα απογοητευθούν. Στην πραγματικότητα, αποκλείει πολλούς ανθρώπους που δε μπορούν να πληρώσουν τα χρήματα». Ωστόσο, αναγνώρισε πως η συγκεκριμένη έκταση είναι ιδιωτική. Ο Λόρδος Άιβαρ ισχυρίζεται ότι έχει οικογενειακούς δεσμούς με πολλές από τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, καθώς και τον τελευταίο Τσάρο της Ρωσίας, Νικόλαο Β’.
«Είναι απόγονος της Βασίλισσας Βικτωρίας μέσω της προγιαγιάς του, της Πριγκίπισσας Βικτωρίας της Έσσης που παντρεύθηκε τον Πρίγκιπα Λουδοβίκο του Μπάτενμπεργκ», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κτήματος. «Ο Λόρδος Άιβαρ κατάγεται, επίσης, απευθείας από τη Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας και τον Αλέξανδρο Πούσκιν, τον διάσημο Ρώσο ποιητή».
Διαβάστε ακόμη: