Σήμερα (19/05), η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε νέο γύρο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, στοχοθετώντας εταιρείες που συνδέονται με την κλοπή ουκρανικών σιτηρών, καθώς και εκείνες που εμπλέκονται στη μεταφορά ρωσικών ενεργειακών προμηθειών.

Η Μεγάλη Βρετανία, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και άλλες μεγάλες οικονομίες της G7 πρόκειται να ανακοινώσουν κυρώσεις και ελέγχους στις εξαγωγές με στόχο τη Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου εναντίον της Ουκρανίας, κατά την επερχόμενη Σύνοδο.

Το Λονδίνο γνωστοποίησε ότι επιβάλλει κυρώσεις εις βάρος «σκιωδών» 86 ατόμων και οντοτήτων, στο πλαίσιο της στοχοθέτησης όσων συνδέονται με την κλοπή και την επαναπώληση ουκρανικών σιτηρών.

Επιπλέον, οι κυρώσεις θα έχουν στόχο μεγάλες εταιρείες μεταφοράς ενέργειας και όπλων, περιλαμβανομένων όσων συνδέονται με τη ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας, Rosatom και τον ιδιοκτήτη της ρωσικής εταιρείας Χαλκού, Ιγκόρ Αλτούσκιν.

Ο Πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, ανακοίνωσε νέες απαγορεύσεις εισαγωγών για τα ρωσικά διαμάντια, καθώς και τον χαλκό, το αλουμίνιο και το νικέλιο. Η ρωσική εταιρεία μεταλλουργίας, Severstal, ανέφερε ότι οι βρετανικές κυρώσεις εις βάρος της, δε θα την επηρεάσουν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Διαβάστε ακόμη: