«Βροχή» τακτικών και έκτακτων πληρωμών μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Ειδικότερα, εκτός από το καθιερωμένο δώρο του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα, νωρίτερα καταβάλλονται συντάξεις αλλά και μισθοί σε Δημόσιο και σώματα Ασφαλείας. Επίσης, το διήμερο 20 με 21 Απριλίου, θα καταβληθούν οι λεγόμενες επιταγές ακρίβειας σε χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με παιδιά, αλλά και οικονομικά αδύναμες ομάδες.

Μπαράζ πληρωμών την Μεγάλη Εβδομάδα

Συντάξεις: Πότε πληρώνονται

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις καταβάλλονται:

  • Στις 19 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΟΑΕΕ, τ.ΟΓΑ, τ.ΕΤΑΑ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕ
  • Στις 20 Απριλίου 2022 ημέρα Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9
  • Στις 21 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.

Δώρο Πάσχα: Πότε πληρώνεται

Τo δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη που φέτος «πέφτει» στις 20 Απριλίου. Ο εργοδότης, βέβαια, μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα. Για το Δώρο Πάσχα αποδίδονται εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.

Μισθοί δημόσιων υπαλλήλων

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, δημόσιοι υπάλληλοι και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας θα δουν τη μισθοδοσία τους τη Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου.

Η πληρωμή θα γίνει στην παραπάνω ημερομηνία, αντί της Τρίτης 26 Απριλίου που ήταν προγραμματισμένη και τα ποσά αναμένεται να εμφανιστούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης.

Έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022

Τα 200 ευρώ ή και παραπάνω θα λάβουν:

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες

και οι ημερομηνίες πληρωμής:

Η έξτρα δόση του επιδόματος παιδιού Α21, θα πληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου και η έκτακτη ενίσχυση των 200 ευρώ θα δοθεί τη Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου.