Μια μεγάλη επένδυση ξεκινά η JPMorgan, καθώς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει υποκαταστήματα σε περισσότερες από 500 νέες τοποθεσίες στις ΗΠΑ έως το 2027, προκειμένου να διευρύνει το αποτύπωμά της σε περιοχές όπου υποεκπροσωπείται.

Ειδικότερα, μέσω μιας επένδυσης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα προσθέσει νέα υποκαταστήματα σε περιοχές όπως τη Βοστώνη, τη Σάρλοτ, την περιοχή γύρω από την Ουάσιγκτον, τη Μινεάπολη και τη Φιλαδέλφεια.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε το ακριβές ύψος της επένδυσης.

Επέκταση εν μέσω…συρρίκνωσης

Σύμφωνα με το Reuters, η επιθετική στρατηγική επέκτασης της JPMorgan έρχεται, καθώς ορισμένα άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συρρικνώνουν την παρουσία τους.

Ο αριθμός των ενεργών καταστημάτων στις ΗΠΑ ανήλθε σε 77.690 μετά από 123 λουκέτα και 80 εγκαίνια τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την S&P Global Market Intelligence.

Σημειώνεται ότι η JPMorgan είχε το μεγαλύτερο δίκτυο στα τέλη του 2023 με 4.897 καταστήματα, ενώ η αντίπαλη Bank of America, η οποία επίσης προσθέτει νέα καταστήματα, είχε 3.845 στα τέλη Δεκεμβρίου.

Τα νέα υποκαταστήματα της τράπεζας θα έχουν συνήθως έναν συμβουλευτικό χώρο όπου οι πελάτες θα μπορούν να συνομιλήσουν ιδιωτικά, ενώ δεν θα βρεθούν σε ουρές στα ταμεία, δήλωσε στο Reuters η διευθύνουσα σύμβουλος της Chase Consumer Banking, Jennifer Roberts.

«Το δίκτυο καταστημάτων μας είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι πελάτες ανοίγουν λογαριασμούς σε εμάς», εξήγησε.

«Πραγματικά βλέπουμε τα υποκαταστήματά μας ως “βιτρίνα” για ολόκληρη την εταιρεία, ενώ βοηθούν στην επέκταση των σχέσεών μας με τους πελάτες, καθώς στοχεύουμε να είμαστε ο κύριος οικονομικός τους συνεργάτης», πρόσθεσε.

Η Marianne Lake, διευθύνουσα σύμβουλος καταναλωτικής και κοινοτικής τραπεζικής της JPMorgan, δήλωσε σε συνέδριο επενδυτών τον Δεκέμβριο ότι η τράπεζα συνέχιζε να επενδύει στο δίκτυο καταστημάτων της, καθώς κατέχει λιγότερο από 5% μερίδιο καταστημάτων σε 17 από τις 50 κορυφαίες αγορές, όπου προσπαθεί να επεκταθεί.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει προσθέσει 650 νέα υποκαταστήματα, σύμφωνα με την Lake.

Πλήρεις ανακαινίσεις σε υπάρχοντα

H αμερικανική πολυεθνική επενδυτική τράπεζα σχεδιάζει επίσης να ανακαινίσει σχεδόν 1.700 από τα άλλα υπάρχοντα υποκαταστήματά της στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα θα προσλάβει 3.500 περισσότερους υπαλλήλους για το δίκτυο καταστημάτων της.

Η τράπεζα είχε 309.926 υπαλλήλους παγκοσμίως στα τέλη Δεκεμβρίου, ένα αρκετά μεγάλο νούμερο σε σχέση με τους αντιπάλους της.

Επιπλέον, η τράπεζα σχεδιάζει να κλείσει 30 υποκαταστήματα από τα σχεδόν 60 που απέκτησε κατά την εξαγορά της First Republic Bank πέρσι, δήλωσε η Roberts.

Υπενθυμίζεται ότι η First Republic είχε 84 υποκαταστήματα σε οκτώ πολιτείες και αμέσως μετά την εξαγορά η JPMorgan ανακοίνωσε ότι θα έκλεινε περίπου 21 από αυτά.

Ήταν ο μεγαλύτερος δανειστής των ΗΠΑ πριν πτωχεύσει το 2008.

Όπως διατείνεται η JPMorgan, σχεδιάζει την αναδιαμόρφωση περισσότερων από 20 τοποθεσιών της First Republic σε υποκαταστήματα της JPMorgan, που θα διαφέρουν ως προς το branding και το σχεδιασμό σε σύγκριση με τα υποκαταστήματά της Chase, ενώ θα απευθύνονται στους εύπορους πελάτες της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η JPMorgan κατέγραψε ετήσια κέρδη ρεκόρ το 2023, καθώς ενισχύθηκε από ανθεκτικούς πελάτες, ενώ έφερε περισσότερα έσοδα από τις πληρωμές τόκων, καθώς η Federal Reserve αύξησε το κόστος δανεισμού.

Διαβάστε ακόμη: