Η υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη έχει συγκλονίσει τη χώρα, με τα πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου να βρίσκονται στο πλευρό της κοπέλας και να εκδηλώνουν δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη στήριξή τους.
Με αναρτήσεις, φωτογραφίες, μακροσκελή κείμενα, βίντεο και φυσικά το γνωστό πλέον, hashtag #Με_την_Γεωργία,  διάσημοι υποστηρίζουν πως θα σταθούν δίπλα στη Γεωργία, μέχρι τη δικαίωσή της.

Πρώτη από όλους, στο πλευρό της 24χρονης στάθηκε η Σίσσυ Χρηστίδου, παρά τις αρχικές δηλώσεις της, που προκάλεσαν αντιδράσεις. Με μία ανάρτησή της στο Instagram, η γνωστή παρουσιάστρια έδειξε ξεκάθαρα τη συμπαράστασή της σε κάθε γυναίκα που έχει πέσει θύμα βιασμού.

Στη δημοσίευσή της έγραψε: «Κορίτσια μιλήστε!!! Η Γεωργια έβγαλε το πρόσωπο της γιατί ψάχνει μάρτυρες από εκείνη τη βραδιά. Ζητάει όποια κοπέλα ήταν εκεί να εμφανιστεί και να σταθεί στο πλευρό της. Όποια κοπέλα ήταν σε αντίστοιχες βραδιές ή θάβει μέσα της τον ίδιο πόνο να τον μοιραστεί στο πλευρό της. Κορίτσια μιλήστε! *Περιμένουμε και τη συμβολή του @THEMETHOTEL με οποίο τρόπο ή μέσο διαθέτει”».

 

Και η Ναταλία Γερμανού, η οποία είχε εξ αρχής δηλώσει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό όποιας γυναίκας χρειαστεί, έκανε μία αντίστοιχη ανάρτηση στο Twitter, στην οποία και έγραψε: «Η απόφασή της είναι η πιο ηχηρή απάντηση. Δίπλα σου, μαζί σου. Απο την αρχή. Κι ως το τέλος φυσικά».

 

germanou-viasmos-1



Με τη σειρά της και η Μαρία Μπακοδήμου στήριξε δημόσια την 24χρονη Γεωργία, αναρτώντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα μακροσκελές κείμενο.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Μπράβο σε αυτό το γενναίο κορίτσι. Τόσο απελπιστικά μόνο του σε αυτή την ηλικία. Κι όμως επέλεξε ένα δύσκολο δρόμο. Η αστυνομία -όπως είπε η ίδια- την ενημέρωσε ότι ο ένας δράστης ανήκει σε διακεκριμένη οικογένεια. Όπως κι αν το μεταφράζει κάποιος αυτό. Θα μπορούσε να ντιλάρει μαζί τους, θα μπορούσε να υποχωρήσει (γιατί: ποιός τα βάζει με τους δυνατούς;) . Όμως αποφάσισε να πάει by the book. Να εμπιστευτεί την αστυνομία, να εμπιστευτεί τη δικαιοσύνη και να δικαιωθεί όταν έρθει η ώρα. Αυτός είναι ένας δρόμος που άνοιξε και δεν θα ασχολήθώ με αυτό , μόνο να τονίσω τη δύναμη των social media. Με νοιάζει μόνο αυτή η γενναία κοπέλα -που λόγω ηλικίας θα μπορούσε να είναι κόρη μου- να νιώθει ότι δεν είναι μόνη της. Ότι είμαστε όλες κι όλοι κοντά της. Ας γίνουμε το πλαίσιο που θα την στηρίξει και θα της μαλακώσει το τραύμα. Το τραύμα που θα αφήσει πάντα τα σημάδια του, αλλά η καλοσύνη των ξένων θα της προσφέρει το φως που θεραπεύει».

 

Η YouTuber Άννα Μαρία Βέλλη, που έγινε γνωστή και από την συμμετοχή της στο Survivor ανάρτησε ένα insta story με μία φωτογραφία της 24χρονης, πάνω στο οποίο έγραψε: «Η δύναμη της κοπέλας αυτής σηκώνει βουνά. Όχι, δεν έχει @@ ούτε φοράει παντελόνια, σταματήστε να συγκρίνετε άθελά σας την δύναμή της με “αντρικά” χαρακτηριστικά. Είναι ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ. Και είμαστε με τη Γεωργία μέχρι την δικαίωσή της».

Ο ηθοποιός Γιώργος Γεροντιδάκης έκανε κι εκείνος ένα σχετικό insta story και εκδήλωσε δημόσια την συμπαράστασή του τόσο στην Γεωργία, αλλά και σε κάθε γυναίκα.

«Ζούμε σε σκοτεινές εποχές. Σε εποχές, όπου “άντρες” βγαίνουν δημόσια και καυχιούνται για το ότι κοροϊδεύουν κοπέλες, με απώτερο σκοπό την σεξουαλική επαφή. Και δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, είναι η νοοτροπία σεξισμού. Είναι εμείς. Για τις μάνες μας, τις γυναίκες μας, τις κόρες μας. Αλλαγή νοοτροπίας τώρα», έγραψε.

Αρκετά. Με τη βία σε σουίτες ξενοδοχείων

Η Ράνια Θρασκιά είναι κι εκείνη ανάμεσα στα δημόσια πρόσωπα που δεν δίστασαν να δείξουν την στήριξή τους δημόσια στα social media. Με ένα μακροσκελές κείμενο στο Instagram ξεκαθάρισε πως θα σταθεί δίπλα στην Γεωργία μέχρι την δικαίωσή της.

«Αρκετά. Με τη βία σε σουίτες ξενοδοχείων. Αρκετά. Με τη βία μέσα σε σπίτια και σχέσεις. Αρκετά. Με τη βία στα λόγια των ανθρώπων. Στην τηλεόραση, στο δρόμο, στο καφενείο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρκετά. Με τη βία στα σχολεία, να κυκλοφορεί ελεύθερα και να χαράζει ζωές παιδιών. Αρκετά. Με τη βία στην εργασία, από όποιον νομίζει ότι από την ατιμωρησία που του εξασφαλίζει η θέση του, μπορεί να δυσκολεύει την ζωή του συναδέλφου του. Αρκετά. Με τη βία στην καθημερινή μας αλληλεπίδραση με τους σημαντικούς άλλους της ζωής μας, στο όνομα της “αγάπης”. Αρκετά. Με τη βία μέσα στα κοινωνικά στερεότυπα, κρυμμένη αιώνες να στραγγαλίζει ότι μοιάζει διαφορετικό. Αρκετά. Με τη βία που ασκούμε στον εαυτό μας για να είμαστε αποδεκτοί και να “ταιριάζουμε”. Αρκετά. Με τη βία του παράλογου, του αναχρονιστικού, του σκοτεινού, της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, της δυστυχίας, του σεξισμού, της φτώχειας. Αρκετά. Δεν ξέρω πόσο δυνατά να το φωνάξω, αλλά θα το κάνω προς κάθε κατεύθυνση και με όποιον χρήσιμο και λειτουργικό τρόπο μπορώ. Το ξέρω ότι είμαστε πολλοί που νιώθουμε έτσι και αυτό μου δίνει μια αίσθηση γαλήνης μέσα στο χάος. Ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο, για να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους άλλους, για να απολαμβάνουμε και να είμαστε χαρούμενοι. Και αντί για αυτό, αγωνιζόμαστε καθε μέρα να μην μας βιάσουν, να μην μας τρομάξουν, να μην μας σκοτώσουν, να μην μας εξοντώσουν. Βιολογικά ή συναισθηματικά. Αγωνιζόμαστε να επιβιώσουμε και αυτό το λέμε ζωή. Αρκετά. Για αυτό πρέπει να είμαστε με τη Γεωργία μέχρι τέλους. Γιατί αν η Γεωργία δικαιωθεί, υπάρχει ελπίδα. Γιατί αν η Γεωργία ξαναγελάσει, ίσως κάτι και να έχει σωθεί από τον Άνθρωπο..», έγραψε.