Η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ έχει το πόδι στο…γκάζι και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της που την φέρνει στη δεύτερη θέση! Η Ένωση επικράτησε και του Ατρόμητου και έφτασε τις 4 σερί νίκες, με το μεγάλο ματς που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα να αποκτά ξεχωριστή σημασία. Οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν του Ατρόμητου με 2-1, έχοντας για σκόρερς και κορυφαίους τους Ολιβέιρα και Λιβάγια. Τους δύο παίκτες που βρίσκονται το επίκεντρο της κουβέντας με αφορμή τα συμβόλαιά τους.

Το ματς ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να παίζει ψηλά και να δείχνει διάθεση να δημιουργήσει. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτη φορά στο ματς, με μια έμπνευση του Χαρίση να «κρεμάσει» από μακριά τον Αθανασιάδη, αλλά τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει, στο 9’.

Η ΑΕΚ έφτανε στην αντίπαλη περιοχή κυρίως μέσω στημένων φάσεων. Δεν είχε ρυθμό και κυρίως έμπνευση για να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Από την άλλη ο Ατρόμητος είχε θωρακιστεί αμυντικά και έδειχνε πως μπορούσε να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ μπήκε πιο ζωηρή στο δεύτερο μέρος. Και στο 51΄άγγιξε το γκολ. Μετά από κομπίνα στο κόρνερ ο Μπακάκης σέντρα, ο Ολιβέιρα έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Έξι λεπτά μετά ο Λιβάγια θα «χορέψει» τον Κυβρακίδη, θα μπει στην περιοχή όμως του σου του θα σταματήσει πάνω στον Μανδά.

Στο 62’ όμως η ΑΕΚ θα κερδίσει πέναλτι! Ο Σάλομον θα σπρώξει εκτός φάσης τον Σιμόες μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής, ορθά, καταλογίζει πέναλτι! Ο Ολιβέιρα ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0!

Η ΑΕΚ πήρε πάνω της μετά το γκολ, πίεσε και σκόραρε ξανά! Στο 73’ οι Κιτρινόμαυροι έκρυψαν την μπάλα και ο Λιβάγια έκανε το 2-0, βάζοντας γερές βάσεις στην επικράτηση της Ένωσης. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι, Ινσούα, Σιμόες (82’ Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Γκαρσία (81’ Τάνκοβιτς), Μάνταλος (78’ Γαλανόπουλος), Λιβάγια (90’+ Μαχαίρας), Ολιβέιρα

Ατρόμητος (Ν. Κάναντι, 4-3-2-1): Μανδάς, Νάτσος, Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης (39’ Τομάσεβιτς), Γκάλο (74’ Ούμπιδες), Σάλομον (74’ Αγκάγιεφ), Χαρίσης, Μουνίθ, Ραμπέγιο (60’ Κωτσόπουλος), Μανούσος (61’ Χριστοδουλόπουλος)