Πάνω από το 90% των πολιτών καλύπτει η νέα επιδότηση καυσίμων, το Fuel Pass 2, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας, στόχος της κυβέρνησης είναι να στηριχθούν τα νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν κάθε μέρα στη δουλειά τους.

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι με τα νέα μέτρα για το ρεύμα και την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου και για ένα χρόνο, απορροφάται το 85% της των ανατιμήσεων.

Για την τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο τον επόμενο χειμώνα, διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και η κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση.

Τέλη Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2

Για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που έχει δυσκολέψει τη ζωή των καταναλωτών μίλησε στο Mega σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στο πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, είπε ότι αυτό θα γίνει στο τέλος του Ιούλη.

«Τα χρήματα αυτά επιδιώκουμε να τα πάρει ο κόσμος τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Το ίδιο κομμάτι της κοινωνίας θα βοηθηθεί αρχές Ιουλίου με την παροχή του 60% αναδρομικά του ρεύματος».

Σκρέκας: Με το «Fuel Pass 2» καλύπτεται το 90% των πολιτών - Τέλος Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα

Αναφορικά με την επιδότηση στα καύσιμα και το Fuel Pass 2, ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε τα εξής:

«Αξιοποιήσαμε το δημοσιονομικό χώρο για να βοηθήσουμε τους πολίτες στα καύσιμα. Πριν λίγο καιρό η βοήθεια ήταν στο ρεύμα και το φυσικό αέριο. Ήρθαμε και πήραμε μια πιο γενναία πρωτοβουλία, στην ίδια λογική με την προηγούμενη παρέμβασή μας στα καύσιμα, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια και με αυξημένη επιδότηση.

Καλύπτουμε 3,1 εκατ. αυτοκίνητα από τα 3,5 εκατ. που κυκλοφορούν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Αυξάνουμε την επιδότηση με τη χρήση κάρτας από τα 55 ευρώ που ήταν στα νησιά, στα 100, και στην ηπειρωτική Ελλάδα από τα 45 στα 80. Αυτή η επιδότηση είναι 44 λεπτά στο λίτρο, ή αλλιώς 80 ευρώ στα 180 λίτρα. Αυτό αντιστοιχεί σε μια ημερήσια μετακίνηση 20 χλμ. Αυτές ήταν οι δυνατότητες. Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων στα καύσιμα είναι περίπου 320 εκατ. ευρώ».

«Υπάρχει πολύ μεγαλύτερο δημοσιονομικό κόστος για παρέμβαση στην αντλία στη βενζίνη, που δεν μπορεί να καλυφθεί αυτή τη στιγμή από τον κρατικό προϋπολογισμό», εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας.

 

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν υποβάλετε αίτηση για το Fuel Pass 2:

Fuel Pass: Τα μυστικά για τη νέα επιδότηση στα καύσιμα σε 15 ερωτααπαντήσεις