Δεν θέλει και μεγάλη ευφυΐα για να καταλάβει κανείς ότι μέσα σε όλες τις μεγάλες δουλειές του Δημοσίου και των κρατικών τραπεζών βρίσκεται η Goldman Sachs! Αναμφίβολα πρόκειται για την μεγαλύτερη αμερικανική επενδυτική τράπεζα και μετά βεβαιότητος η συμμετοχή της διευκολύνει τις εξελίξεις και την πιθανότητα επιτυχούς έκβασης κρίσιμων εγχειρημάτων.

Βεβαίως, σημαντικό ρόλο ως προς την ενεργό παρουσία της Goldman Sachs στις κρατικές δουλειές παίζει ο ισχυρός άνδρας της επενδυτικής τράπεζας στην Ελλάδα, Χάρης Ηλιάδης, σοβαρός τεχνοκράτης, γόνος αστικής οικογένειας και φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη!

Ήταν εκείνος που ουσιαστικά βοήθησε σημαντικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο roadshow στο Λονδίνο και στις σχέσεις με τους διεθνείς επενδυτές. Και για τους καλά γνωρίζοντες ο Χάρης Ηλιάδης χαίρει της απόλυτης εκτίμησης του πρωθυπουργού.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει στον Χάρη Ηλιάδη διαδοχικά πρώτα τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και μετά του επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας! Προτάσεις που τις αρνήθηκε ευγενικά και τις δύο ο Έλληνας τεχνοκράτης του εξωτερικού!

Υπό αυτή την οπτική δεν είναι τυχαίο ότι η Goldman Sachs κυριαρχεί στις δουλειές του Δημοσίου και την ώρα τούτη μεταξύ άλλων είναι σύμβουλος του υπ. Εθνικής Οικονομίας για τα κόκκινα δάνεια και το σχέδιο Ηρακλής, σύμβουλος της αύξησης κεφαλαίου και αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, σύμβουλος της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και σύμβουλος των Ολλανδών για την αναδιάρθρωση του Ελλάκτορα!