Όπως αποκάλυψε το Radar.gr, η συμφωνία Mondelez – Chipita έχει ολοκληρωθεί μετά από διαπραγματεύσεις μηνών που κρατήθηκαν μυστικές και αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Θυμίζεται ότι και το φθινόπωρο του 2018 οι δύο όμιλοι έφθασαν πολύ κοντά στο deal όμως τα έσπασαν στο τελικό τίμημα όπου παρά τις διαρροές του Σπ. Θεοδωρόπουλου ότι δήθεν οι αμερικανοί προσέφεραν 1,5 δις, η αλήθεια είναι πως η προσφορά δεν υπερέβαινε τα 850 εκατ.

Οπότε πολύ δύσκολα θα πληροφορηθούμε την πραγματική εικόνα, διότι ο Σπ. Θεοδωρόπουλος εμφανιζόταν αδιάλλακτος για τίμημα κάτω από 1,8 δις. ενώ είχε πείσει και τους βασικούς μετόχους, την οικογένεια Ολάγιαν, που κατέχει το 80% των μετοχών να μην πουλήσει.

Βεβαίως οι σχέσεις Ολάγιαν – Θεοδωρόπουλου έκτοτε επιδεινώθηκαν γεγονός που οδήγησε στην συμφωνία πώλησης με τίμημα αδιευκρίνιστο!

Συνεχίζοντας την ίδια τακτική ο Σπ. Θεοδωρόπουλος διαρρέει ότι το τίμημα ανέρχεται σε 1,75 δις. ευρώ, μολονότι οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι «κρύβει» ένα μηδενικό και το τίμημα είναι 1,075 δις. ευρώ!!!

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός είναι πως οι Ολάγιαν επιτέλους «ξεφορτώνονται» τον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος με τα λεφτά της Chipita στρέφεται στα σαλάμια!

Ευτυχώς για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο Σπ. Θεοδωρόπουλος – λόγω πώλησης Chipita- δεν θα χρειαστεί τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζιτών φίλων του, όλων εκείνων που προνομιακά επί χρόνια τον ενίσχυαν και υποβοηθούσαν, ενάντια στον υγιή ανταγωνισμό όπως λένε οι κακές γλώσσες…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.