Οι μετοχές ξεκίνησαν μικτά την διαπραγμάτευσή τους την Τρίτη καθώς οι επενδυτές πήραν μια ανάσα μετά από ένα απότομο ράλι στη Wall Street.

Ο S&P 500 κυμάνθηκε γύρω από την επίπεδη γραμμή, ενώ ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 37 μονάδες ή 0,1%. Ο Nasdaq Composite ξεπέρασε τις επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 0,3%.

Οι μετοχές σημείωσαν κέρδη τη Δευτέρα, με τον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq να κερδίζει την έβδομη συνεχόμενη θετική συνεδρίασή του για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Dow των 30 μετοχών ήταν υψηλότερα για την έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, γεγονός που δεν παρατηρήθηκε από τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αντίστοιχα.

Η Wall Street αξιολογεί εάν το ράλι της περασμένης εβδομάδας μπορεί να συνεχιστεί αφού και οι τρεις δείκτες έκλεισαν την καλύτερη εβδομάδα τους το 2023. Η άνοδος του Νοεμβρίου έρχεται σε αντίθεση με τον αδύναμο Οκτώβριο κατά τον οποίο ο S&P 500 διολίσθησε σε έδαφος διόρθωσης.

Αισιοδοξία κυριάρχησε των επενδυτών αφού η Federal Reserve άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια μετά τη συνεδρίασή τους την περασμένη εβδομάδα, η οποία είδε επίσης τις αποδόσεις των ομολόγων να διολισθαίνουν και οι μετοχές να ανεβαίνουν.

«Είναι πιθανό οι επόμενες μέρες να είναι βαρετές αλλά ασταθείς καθώς οι αγορές αφομοιώνουν τις τεράστιες [μηνιαίες] κινήσεις σε ομόλογα και μετοχές, ενώ οι επενδυτές περιμένουν τον επόμενο γύρο σημαντικών καταλυτών (που δεν φθάνουν μέχρι την εβδομάδα 13/11 με το CPI των ΗΠΑ, τη σύνοδο κορυφής Biden-Xi, τη λήξη της χρηματοδότησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ, την έναρξη των κερδών στα τέλη Οκτωβρίου και πολλά άλλα)», έγραψε ο Adam Crisafulli της Vital Knowledge.

Στις οικονομικές εξελίξεις, το πρωί της Τρίτης αναμένεται έκθεση για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ.

Ενώ αναμένονται ανακοινώσεις των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελέσματων από Disney, Wynn Resorts και Occidental Petroleum εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε ακόμη: