Η UEFA ενσωμάτωσε τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στο λογότυπό της και εξήγησε, μέσω επίσημης ανακοίνωσης το μεσημέρι της Τετάρτης πως η απόφασή της να απαγορεύσει την ανάλογη φωταγώγηση του Allianz, που ζήτησαν οι αρχές του Μονάχου, δεν είχε πολιτικό υπόβαθρο.

uefa_loatki

«Πολιτικό ήταν το ίδιο το αίτημα που μας υποβλήθηκε» ξεκαθάρισε η ομοσπονδία.

Η ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Σήμερα, η UEFA φοράει με περηφάνια τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Είναι ένα σύμβολο που ενσωματώνει τις βασικές μας αξίες, προωθώντας όσα πιστεύουμε – μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, ανεκτική σε όλους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, τις πεποιθήσεις ή το φύλο των ανθρώπων της.

Μερικοί ερμήνευσαν την απόφαση της UEFA να απορρίψει το αίτημα της πόλης του Μονάχου να φωτίσει το γήπεδο στα χρώματα ουράνιου τόξου για έναν αγώνα EURO 2020 ως «πολιτική». Αντίθετα, το ίδιο το αίτημα ήταν πολιτικό, καθώς συνδέεται με την παρουσία της ουγγρικής ποδοσφαιρικής ομάδας στο γήπεδο για τον αγώνα με τη Γερμανία
.

Για την UEFA, το ουράνιο τόξο δεν είναι ένα πολιτικό σύμβολο, αλλά ένα σημάδι της σταθερής δέσμευσής μας για μια πιο διαφορετική και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία».