Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα παραταχθεί η Εθνική Ελλάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ που θα διεξαχθεί στις 2-7 Ιουλίου στο ΣΕΦ.

Αυτό αποκάλυψε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Σπανούλης μετά το παιχνίδι του Περιστερίου με τον Ολυμπιακό στο “Ανδρέας Παπανδρέου». Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης  Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε στα τελευταία παιχνίδια των Μιλγουόκι Μπακς στα πλει οφ του NBA, λόγω τραυματισμού, και η παρουσία του στους αγώνες του ΣΕΦ ήταν εξαιρετικά αμφίβολη.

 «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι στο Προολυμπιακό με την Εθνική Ελλάδας» είπε σχετικά ο Βασίλης Σπανούλης στη συνέντευξη Τύπου.  O άσος του NBA αρχίζει από Δευτέρα τις προπονήσεις για να είναι έτοιμος με την έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής.

Η Ελλάδα είναι στον ίδιο όμιλο με τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αίγυπτο, ενώ στον άλλο όμιλο θα παίξουν η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, η Νέα Ζηλανδία και η Κροατία.

Οι δύο πρώτοι θα προκριθούν στα ημιτελικά και στις 7 Ιουλίου θα διεξαχθεί ο τελικός που θα δώσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Είναι πολύ πιθανό να δούμε τελικό ανάμεσα στην Ελλάδα του Αντετοκούνμπο και στην Σλοβενία του Ντόντσιτς.

H τελευταία παρουσία της Ελλάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 2008 στο Πεκίνο.

Διαβάστε ακόμη: