Με τη σημαία της Ουκρανίας φωταγωγήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων, πάνω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συγκεκριμένα, από τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου έως τα μεσάνυχτα η Βουλή θα είναι ντυμένη με τα χρώματα της Ουκρανίας ως ένδειξη συμπαράστασης στην χώρα που υποφέρει από την ρωσική εισβολή.

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφία από το φωταγωγημένο κτίριο και έγραψε: «Με τα χρώματα της Ουκρανίας φωταγωγείται απόψε η ΒτΕ. Με τη συμβολική αυτή κίνηση εκφράζεται τόσο η καταδίκη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής σε μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, μέλος του ΟΗΕ, όσο και η αμέριστη συμπαράστασή μας στον δεινά δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό».

Στα χρώματα της Ουκρανίας το σιντριβάνι της Ομόνοιας και η Τεχνόπολη

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής 26 Φλεβάρη, η Ελλάδα έδειξε την συμπαράστασή της στον λαό της Ουκρανίας, με την φωταγώγηση της Τεχνόπολης και του σιντριβανιού στην Ομόνοια με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Σε σχετική ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι: «Ο αγώνας για δημοκρατία, για ειρήνη, για ζωή είναι ιερός και πανανθρώπινος. Η Ομόνοια και η Τεχνόπολη φωταγωγούνται συμβολικά με τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας. Η Αθήνα, πιστή στην ιστορία και την παράδοσή της, συμπαρίσταται στο χειμαζόμενο Κιέβο, την Μαριούπολη, μικρές και μεγαλύτερες πόλεις, στο φίλο Ουκρανικό λαό».

Το «ευχαριστώ» του Σεργκέι Σουτένκο στον ελληνικό λαό

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στην ελληνική κοινωνία για την υποστήριξη σε αυτές τις μελανές σελίδες που καταγράφονται στην ιστορία της χώρας του, ο Ουκρανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Σεργκέι Σουτένκο, ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό με ανάρτησή του στο Τwitter.

«Στην Αθήνα τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας φώτισαν την Ομόνοια και την Τεχνόπολη. Είμαι ευγνώμων στον Κ. Μπακογιάννη για αυτή την κίνηση αλληλεγγύης και φιλίας. Περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα και ο λαός της στέκεται δίπλα στην Ουκρανία. Είμαστε πιο δυνατοί μαζί», έγραψε ο κ. Σουτένκο.