Ομαδική αγωγή κατά της τοπικής εταιρείας McDonald’s κατέθεσε ένα Αυστραλιανό σωματείο εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι η αλυσίδα εστιατορίων γρήγορης εστίασης ζήτησε από νυν και πρώην υπαλλήλους της να εργάζονται δωρεάν πριν και μετά τις βάρδιες τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το σωματείο SDA για εργάτες στο λιανεμπόριο τροφίμων και αποθηκών ισχυρίστηκε ότι η McDonald’s δεν πλήρωσε περίπου 25.000 διευθυντές και επόπτες στα 1.000 καταστήματά της σε διάστημα έξι ετών και ζητά 100 εκατ. δολάρια Αυστραλίας ($66,13 εκατ.) ως αποζημίωση.

«Το SDA ισχυρίζεται ότι αυτή ήταν μια σκόπιμη και συστηματική πρακτική από τα McDonald’s και τους δικαιοδόχους», ανέφερε το σωματείο σε δήλωσή του.

Η McDonald’s θα απαντήσει στους ισχυρισμούς σε εύθετο χρόνο, ανέφερε σε δήλωσή της εταιρείας στο Reuters, προσθέτοντας ότι παίρνει πολύ σοβαρά τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με όλους τους ισχύοντες νόμους για την απασχόληση. Η Mikayla Martin-Coats, πρώην προϊσταμένη βάρδιας και διευθύντρια τμήματος του McDonald’s, είπε ότι «το να πάω στη δουλειά 30 λεπτά νωρίτερα δεν ήταν επιλογή, ήταν μια εξαίρεση».

«Η McDonald’s λειτουργεί σε ένα κατεστραμμένο επιχειρηματικό μοντέλο», δήλωσε ο Εθνικός Γραμματέας του SDA Gerard Dwyer, ισχυριζόμενος ότι η αλυσίδα fast-food δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους διευθυντές να εργάζονται έως και μια επιπλέον ώρα ανά βάρδια χωρίς να αμοίβονται σχετικά.

Διαβάστε ακόμη: