Ο 34άχρονος Βούτσκο Μπορίλοβιτς βρίσκεται πίσω από το «λουτρό» αίματος, καθώς χθες (12/08) πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και σκότωσε αρχικά τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του γείτονα, ενώ στη συνέχεια, άρχισε να πυροβολεί κόσμο έξω από το σπίτι.

Ο απολογισμός του μακελειού ήταν ένδεκα νεκροί και έξι τραυματίες, μεταξύ των οποίων, ένας αστυνομικός.

Ο Μπορίλοβιτς –είχε άδεια για κατοχή όπλου, καθότι κυνηγός– μετέβη στην κατοικία του ενοικιαστή και με αφορμή την καθυστέρηση στην πληρωμή του ενοικίου, πυροβόλησε αρχικά τη γυναίκα του (εργαζόταν ως νοσοκόμα) και αμέσως μετά, βρήκε τα δύο αγόρια, ηλικίας 9 και 11 ετών, κρυμμένα πίσω από μία πόρτα, σκοτώνοντας και εκείνα.

Ο νονός των παιδιών, που άκουσε τους πυροβολισμούς, έσπευσε στο σπίτι και προσπάθησε να προστατεύσει τα παιδιά, ωστόσο, ο 34άχρονος πυροβόλησε θανάσιμα και αυτόν, αφού πρώτα τον κυνήγησε στην αυλή του σπιτιού, σύμφωνα με πληροφορίες.

Λίγο αργότερα, ο δράστης τηλεφώνησε στον ενοικιαστή ώστε τον ενημερώσει για την εκτέλεση της οικογένειάς του, πριν αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως άτομα που περνούσαν από την περιοχή. Μάρτυρας ανέφερε πως το περιστατικό διήρκησε περίπου μία ώρα, ακούστηκαν περίπου εκατό πυροβολισμοί, πριν ο Μπορίλοβιτς πέσει νεκρός από τα πυρά ενός συγχωριανού του.

Πηγές ανέφεραν πως ο Μπορίλοβιτς είχε φροντίσει προ ημερών να μεταφέρει τη δική του γυναίκα και τα παιδιά του σε άλλη περιοχή (Χέρτσεγκ Νόβι), ώστε να δράσει χωρίς περισπασμούς. Ενδεικτικό της μανίας του δράστη, το γεγονός πως προσπάθησε, στη διάρκεια των πυροβολισμών, να εμποδίσει ένα ασθενοφόρο να πλησιάσει σε σημείο που βρίσκονταν τραυματίες, ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Ήταν καλός οικογενειάρχης, η οικογένειά του είχε χρήματα και ζούσε καλά. Δεν υπήρχαν ουσιαστικοί λόγοι για το μακελειό, είμαστε συγκλονισμένοι», ανέφερε γείτονας για το χθεσινό (12/08) τραγικό περιστατικό στην Τσέτινα του Μαυροβουνίου.